Artėjančioms šventėms drąsiai rinkitės žąsį. Jokių ilgų marinavimų ir pasiruošimo iš anksto, tik susiplanuokite, kad galutinio rezultato reikės laukti ~3,5 val. Bet patikėkite, tikrai verta! Nes ir žąsies skonis, ir padažo skonis - TOBULAS, tikrai :)
- 4,3 kg "Lapino puotos" šviežios žąsies;
- 4 citrinų;
- 3 laimo citrinų;
- 1 a.š. kajeno pipirų;
- 2 a.š. druskos;
- 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 3 a.š. medaus;
- 1 a.š. švž. čiobrelių lapelių;
- kelių šakelių švž. petražolių ir čiobrelių;
padažui:
- 600 ml vištienos sultinio;
- 250 ml raudonojo vyno;
- 3 a.š. balzamiko acto;
- 150 g džiovintų datulių;
- Į dubenėlį sudėkite nuo citrinų nutarkuotas žieveles, kajeno pipirus, druską, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišykite.
- Žąsį nuplaukite, gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu ir kruopščiai įtrinkite paruoštu prieskonių mišiniu. Palikite pastovėti 15 min.
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. Dėkite žąsį į gilesnę skardą, viršų apšlakstykite medumi, užberkite čiobrelių lapelių. O į vidų žąsies sudėkite petražolių ir čiobrelių šakeles. Kepkite 10 min. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite ~3 val. Kas 30 min. aplaistykite žąsį išsiskyrusiais riebalais ir juos nupilkite į dubenėlį. Jei žąsis pradės stipriai skrusti, uždenkite folijos lakštu.
- Iškepusią žąsį palikite pastovėti šiltai ~20 min.
- Padažui: į puodą supilkite vištienos sultinį, raudonąjį vyną, balzamiko actą ir virkite tol, kol padažo sumažės dviem trečdaliais. Datules užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 5 min., tuomet nusausinkite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, pavirkite dar 3-5 min. Padažą sumalkite blenderiu.
- Patiekite žąsį su keptomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir padažu.
Skanaus ;)
p.s. žąsies taukus supilkite į stiklainiuką, laikykite šaltai ir naudokite, kai kepsite bulves.
"bbcgoodfood.com"; "bbcgoodfood.com"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą