Šis ančiukas jau paruoštas kepti, todėl dėl marinavimo nereikia sukti galvos. Apsišarvuokite kantrybe, nes šio gėrio teks palaukti, bet lėtai keptas jis gavosi super tobulas - minkšta ir be galo gardi mėsytė! Taigi, jei norėsite nustebinti šeimyną, nedvejokite ir nusipirkite :) Be to, tai puikus pasirinkimas šventėms.
- Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių temperatūros.
- Dėkite antį į gilesnę kepimo skardą ir kepkite 20 min. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepkite 2 val., kas pusvalandį aplaistydami susidariusiomis sultimis.
- Padidinkite temperatūrą iki 210 laipsnių ir kepkite 30 min. vis palaistant sultimis, kol gražiai apskrus.
- Palikite šiltai pastovėti apie 30 min.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Patarimai ir idėjos:
- į kepimo skardą galite pridėti svogūnų, morkų, bulvių ar kitų mėgstamų daržovių;
- jei kepsite be daržovių, neišpilkite anties riebalų, perkoškite, supilkite į stiklainiuką ir laikykite šaltai. Panaudokite kepant bulves ar kiaušinius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą