2017 m. kovo 31 d., penktadienis

ŠILTOS ŽUVIES SALOTOS SU MANGŲ PADAŽU

Jei savaitgalį planuojate grilinti gamtoje, tai šis pasiūlymas kaip tik Jums :) Žuvį rinkitės pagal savo skonį, o padažą pasigaminkite iš anksto ir tikiu, kad svečiai liks maloniai nustebinti gardžiu patiekalu.


  • 2 tilapijų sveriančių ~650 g;
  • 1 didelio mango;
  • 1 cm šviežio imbiero gabaliuko;
  • 1 raudonosios čili paprikos;
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  • žiupsnelio šviežių pjaustytų petražolių;
  • 175 g vyšninių pomidorų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Žuvis išdarinėkite ir jei reikia, nuvalykite žvynus. Iš abiejų pusių padarykite įpjovas ir apibarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Kepkite ant grilio, kol gražiai apskrus ir bus iškepus.
  2. Mangą nulupkite, perpjaukite per pusę ir pašalinkite kaulą. Nedidelį gabalėlį supjaustykite plonai ir atidėkite į šalį. 
  3. Į blenderį sudėkite likusią dalį mango, sutarkuotą imbiero gabalėlį, smulkiai sukapotą čili papriką, citrinos sultis, petražoles, pagardinkite druska ir viską sutrinkite iki vienalytės masės. Jei ji bus per tirštam galite įpilti šlakelį vandens.
  4. Iškepusias žuvis patiekite su mangu, vyšniniais pomidorais bei mėgstama duonele.
Skanaus ;)

p.s. jei mangas nebus pakankamai sunokęs ir nesigaus vienalytė masė, tiesiog padažą pertrinkite per smulkų sietelį ir tada patiekite.

receptas iš knygos "Salotos"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą