2017 m. kovo 30 d., ketvirtadienis

SVEIKUOLIŠKAS RIEŠUTŲ UŽKANDIS

Be jokio pridėtino cukraus pagamintas riešutų užkandis. Prie kavos puodelio tikrai bus idealus pasirinkimas :)


  • 100 g mėgstamų riešutų (naudojau pistacijas, lazdynų ir anakardžių riešutus);
  • 100 g datulių;
  • 185 ml ištirpinto kokosų aliejaus;
  • 35 g kakavos;
  • 75 g naminės granolos;
  • 35 g džiovintų abrikosų;
  1. Riešutus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol apskrus. Išimkite iš skardos ir leiskite atvėsti.
  2. Į blenderį sudėkite datules, ištirpintą kokosų aliejų, kakavą ir viską sumalkite iki vientisos masės.
  3. Į dubenį sudėkite maltas datules, riešutus, granolą ir viską gerai išmaišykite.
  4. Kepimo skardą (20x20 cm) išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite masę. Ant viršaus išdėliokite kubeliais pjaustytus abrikosus ir šiek tiek prispauskite.
  5. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. 
  6. Supjaustytus gabalėlius sudėkite į sandarų indelį ir laikykite šaldytuve.
Skanaus ;)

receptas ruoštas http://riesutai.lt/


2 komentarai:

  1. O neturint granolos galima būtų ją pakeisti tiesiog avižiniais dribsniais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. galite pabandyti, nors granola gaminant, dribsniai su įvairiais priedais pakepinami orkaitėje, todėl batonėliams prideda gero skonio, o vieni jie greičiausiai bus be "skonio".

      Panaikinti