Be jokio pridėtino cukraus pagamintas riešutų užkandis. Prie kavos puodelio tikrai bus idealus pasirinkimas :)
- 100 g mėgstamų riešutų (naudojau pistacijas, lazdynų ir anakardžių riešutus);
- 100 g datulių;
- 185 ml ištirpinto kokosų aliejaus;
- 35 g kakavos;
- 75 g naminės granolos;
- 35 g džiovintų abrikosų;
- Riešutus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol apskrus. Išimkite iš skardos ir leiskite atvėsti.
- Į blenderį sudėkite datules, ištirpintą kokosų aliejų, kakavą ir viską sumalkite iki vientisos masės.
- Į dubenį sudėkite maltas datules, riešutus, granolą ir viską gerai išmaišykite.
- Kepimo skardą (20x20 cm) išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite masę. Ant viršaus išdėliokite kubeliais pjaustytus abrikosus ir šiek tiek prispauskite.
- Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Supjaustytus gabalėlius sudėkite į sandarų indelį ir laikykite šaldytuve.
Skanaus ;)
receptas ruoštas http://riesutai.lt/
O neturint granolos galima būtų ją pakeisti tiesiog avižiniais dribsniais?
AtsakytiPanaikintigalite pabandyti, nors granola gaminant, dribsniai su įvairiais priedais pakepinami orkaitėje, todėl batonėliams prideda gero skonio, o vieni jie greičiausiai bus be "skonio".
Panaikinti