Mėgstantiems bulves, šis patiekalas bus tikras gėris, o gurmaniškas įdaras tikrai pamalonins gomurį :)
- ~1,5 kg bulvyčių (20vnt.);
- 125 g ILE DE FRANCE mėlynojo BRIE sūrio;
- 100 g špinatų;
- 125 g šaltai rūkytos pjaustytos kiaulienos šoninės;
- 2 v.š. ghee sviesto;
- 1 v.š. miltų;
- 150 ml grietinėlės;
- žiupsnelio tarkuoto muskato;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- Kruopščiai nuplaukite bulves ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir palikite atvėsti.
- Keptuvėje ištirpinkite 1v.š. sviesto, sudėkite špinatus, pagardinkite druska ir kepkite ant nesmarkios ugnies tol, kol jie sukris.
- Imkite kitą keptuvę, ištirpinkite 1 v.š. sviesto, sudėkite miltus, išmaišykite, pilkite grietinėlę i maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa ir ims tirštėti. Suberkite tarkuotą muskatą, krapus, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
- Nupjaukite bulvių viršūnėles, išskobkite šiek tiek vidų. Tuomet dėkite špinatus, kiaulienos šoninę, užpilkite padažo ir dėkite po gabalėlį pjaustyto pelėsinio sūrio.
- Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~15 min. arba tol, kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą