2017 m. gegužės 17 d., trečiadienis

KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU

Itin paprastas ir lengvai paruošiamas patiekalas. Iš tikrųjų per retai vartojam kalakutieną, nes man ji asmeniškai skanesne nei vištiena. Žodžiu, pats laikas pasitaisyti :)


4 porcijoms:
  • ~600 g kalakutienos krūtinėlės file;
  • rūkytos paprikos, džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • miltų kepsnių apvoliojimui;
  • 2 raudonųjų paprikų;
  • 2 svogūnų;
  • ~500 g konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • 1,5 a.š. džiovintų bazilikų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 v.š. raudojo vyno acto;
  1. Kalakutienos file supjaustykite ~1 cm storio kepsneliais. Iš abiejų pusių apibarstykite rūkyta paprika, džiovintais čiobreliais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus.
  3. Kiekvieną kepsnelį apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių, dėkite į keptuvę ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija.
  4. Toje pačioje (prieš tai išpilkite aliejaus likučius) kur kepėte kalakutieną, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, šiaudeliais - raudonąją papriką ir kepkite tol, kol daržovės suminkštės. Tuomet sudėkite išspaustą česnaką, džiovintus bazilikus, supilkite raudonąjį vyno actą ir pakepkite apie minutę. Pilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir palaukite kol užvirs. 
  5. Troškinkite keletą minučių ir tada dar 1-2 minutėms sudėkite iškeptus kalakutienos kepsnelius. Išjunkite ugnį.
  6. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)

p.s. jei padažas bus per rūgštus, įberkite žiupsnelį cukraus. O jei norėsis skystesnio, įpilkite šlakelį vandens.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą