2017 m. gegužės 14 d., sekmadienis

NAMINIAI KIBINAI SU VIŠTIENA

Naminiai kibinai yra kažkas nepakartojamo, kai juos pavyksta iškepti su sultingu įdaru. Tai nėra sudėtinga, tereikia laikytis keleto gudrybių ir kibinai nepastebimai "dings" nuo jūsų stalo :)
Įdarui naudokite gryną mėsą, t.y. ją smulkinkite patys. Tai paprasta padaryti su maisto smulkintuvu. Beje, tą patį padarykite su svogūnais. Taip išvengsite "ašarų pakalnės" ;))


25 vnt.:

tešlai:
  • 500 g miltų;
  • 200 g šalto sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • 100 g grietinės;
  • žiupsnelio druskos;
įdarui:
  • 600 g vištienos kumpelių;
  • 2 didelių svogūnų;
  • 2 v.š. grietinės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
aptepimui:
  •  1 kiaušinio;
  • 2 v.š. vandens;
  • juodgrūdės ir sezamo sėklų;
  1. Tešlai: miltus suberkite į dubenį ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis patrinkite sviestą su miltais, kol masė bus panaši į trupinius. Įdėkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
  2. Į išplaktus kiaušinius sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
  3. Plakinį supilkite į miltų masę, išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Suformuokite apvalų gabaliuką, įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve ~ 1 val.
  4. Įdarui: vištienos kumpelius sumalkite maisto smulkintuvu. Tą patį padarykite su svogūnais. Į dubenį kartu su vištiena ir svogūnais sudėkite grietinę, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  5. Formavimas: išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir išspauskite skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens). Dėkite vištienos įdaro, suspauskite tešlos kraštus ir gražiai užlankstykite viršų.
  6. Kiekvieną kibiną patepkite kiaušinio ir vandens plakiniu, ant viršaus užberkite juodgrūdės ir sezamo sėklų, kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~30 min. arba tol, kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)




4 komentarai:

  1. Oditele, sakykit prašau, o ką daryti, kad kibinai nesusproginėtu? Kelis kartus kepiau ir vis suplyšta...Dėkui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Net sunku ką ir pasakyti :) Pirma mintis, tai nepridėti daug įdaro, tvirtai padaryti užspaudimą. Kiti dar pabado kelis kartus mediniu iešmeliu prie tų susukimų, kad išeitų garas ir neplyštų. Esu dariusi ir taip, bet kažkokio superinio efekto nepajutau.

      Panaikinti
  2. Nu jau labai gardūs gaunasi pagal jūsų receptą.Kepu nebe pirmą kartą, žinoma ir ne paskutinį 😊

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki,tikrai labai skanūs gaunasi pagal jūsų receptuką😁

    AtsakytiPanaikinti