2017 m. gegužės 2 d., antradienis

SMIDRŲ IR APELSINŲ SALOTOS

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti :) Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.


4 porcijoms:
  • 300 g žaliųjų smidrų;
  • 2 didelių apelsinų;
  • 6 vyšninių pomidorų;
  • 100 g salotų mišinio;
padažui:
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a.š. baltojo vyno acto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Smidrus supjaustykite gabalėliais, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3-4 min. arba kol suminkštės, bet išliks traškūs.
  2. Tuomet supilkite į kiaurasamtį ir ataušinkite po šaltu tekančiu vandeniu. Atidėkite į šalį, kad visai atvėstų.
  3. Nutarkuokite žievelę nuo pusės apelsino. Nulupkite abu apelsinus ir supjaustykite skiltelėmis. Į dubenėlį išsunkite sultis iš apelsinų nuopjovų.
  4. Į salotinę sudėkite smidrus, apelsinų skilteles, per pusę perpjautus pomidorus, salotų mišinį. 
  5. Į dubenėlį su apelsinų sultimis supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, sudėkite tarkuotą apelsino žievelę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  6. Paruoštą padažą ant salotų užpilkite tik prieš patiekiant ir išmaišykite kartu su salotomis.
Skanaus ;)


receptas iš knygos "Salotos"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą