2017 m. rugpjūčio 29 d., antradienis

2 VARIANTAI: TORTILIJOS SU MĖSOS IR DARŽOVIŲ ĮDARAIS

Aš tik visai neseniai atradau avinžirnių užtepėlę, taip vadinamą - humusą. Ją lengvai galima pasigaminti namuose, tik niekaip prisiruošiu nusipirkti sezamų pastos. Todėl radau puikią išeitį ir labai skanią. Išbandykite, gal ir Jums patiks :)
Šios tortilijos puikiai tiks užkandžių stalui ar įsidėti į priešpiečių dėžutę.


I variantas - 5 suktinukams:
  • 250 g triušienos gabalėlių (naudojau "Lapino puotos");
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • 1-2 agurkų;
  • 1-2 morkų;
  • šviežių špinatų lapelių;
  • 5 vnt. viso grūdo kvietinių tortilijų;
užtepėlei:
  • 100 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
  • 100 g natūralaus skonio sūrio užtepėlės;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Triušienos gabalėlius supjaustykite plonesniais griežinėliais. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su šlakeliu aliejaus apie 10 min. Tuomet užberkite maltos raudonosios paprikos, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. Išmaišykite, išjunkite ugnį, suberkite krapus, dar kartą išmaišykite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
  2. Plonais šiaudeliais supjaustykite agurkus ir morkas.
  3. Užtepėlei: į blenderį sudėkite avinžirnius, sūrio užtepėlę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įspauskite citrinos sulčių pagal skonį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską sumalkite iki vientisos masės.
  4. Tortilijos lakštą ištepkite paruošta užtepėle, išdėliokite špinatų lapelius, agurkus, morkas, keptus triušienos gabalėlius ir viską atsargiai susukite.
Skanaus ;)

p.s. triušieną galite pakeisti vištiena, bus tikrai labai gardu.




Keptuvėje keptos tortilijos skanios tiek šiltos, tiek šaltos. Ir be to, labai greitai pagaminamos. Bandom? :)


II variantas - 5 tortilijoms:
  • 5 vnt. viso grūdo kvietinių tortilijų;
  • 20 vnt. labai plonai pjaustytų sūrio riekelių;
  • saujelės šviežių špinatų;
  • 7-8 griežinėlių kiaulienos kumpio;
  • marinuotų agurkų griežinėlių;
užtepėlei:

  • 100 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
  • 100 g natūralaus skonio sūrio užtepėlės;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Užtepėlei: į blenderį sudėkite avinžirnius, sūrio užtepėlę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įspauskite citrinos sulčių pagal skonį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską sumalkite iki vientisos masės.
  2. Imkite tortilijos lapą, iki pusės ištepkite užtepėle, dėkite po 2 sūrio riekeles, išdėliokite špinatų lapelių, perpjautus kumpio griežinėlius, nusausintus agurkų griežinėlius, tada vėl uždėkite po 2 sūrio riekeles ir užlenkite tortiliją.
  3. Keptuvę įkaitinkite ant silpnesnės ugnies be jokio aliejaus. Dėkite perlenktą tortiliją ir kepkite tol, kol gražiai apskurs viena pusė, tuomet apverskite ir apkepkite kitą pusę.
Skanaus ;)






2017 m. rugpjūčio 27 d., sekmadienis

PERLINIŲ KRUOPŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR ANTIENA

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę :)


4 porcijoms:

  • 340 g šviežių ančių kulšelių mėsos (naudojau "Kitchen me");
  • 200 g perlinių kruopų;
  • 1 pomidoro;
  • 300 g šviežių bulvyčių;
  • 3 morkų;
  • 1 čili paprikos (nebūtinai);
  • 3-4 marinuotų agurkėlių;
  • ~ 1 l vištienos sultinio (arba 1l vandens ir 2 kubelių vištienos sultinio);
  1. Į kepimo indą dėkite antieną, gerai perplautas perlines kruopas, gabalėliais pjaustytą pomidorą, šviežias bulvytes, griežinėliais - nuskustas morkas, smulkiais kubeliais - čili papriką, gabalėliais - marinuotus agurkėlius. Viską gerai išmaišykite, užpilkite vištienos sultiniu (viskas turi būti ne pilnai apsemta).
  2. Indą uždenkite dangčiu ar folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. arba tol, kol viskas bus iškepę.
Skanaus ;)

2017 m. rugpjūčio 26 d., šeštadienis

ČESNAKINIAME SVIESTE KEPTOS DEŠRELĖS SU RYŽIŲ IR DARŽOVIŲ GARNYRU

  Šiam patiekalui superinio skonio suteikia česnakiniame svieste apkeptos dešrelės. Aš pirkau jau gatavą, bet neturint, išsisukti iš padėties itin paprasta. Tereikia tik į kambario temperatūros sviestą įspausti kelias česnako skilteles (galima iš prieskoninių žolelių pridėti), suformuoti volelį, įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį. Esant poreikiui, beliks tik atsipjauti reikiamą kiekį ir grąžinti atgal į šaldiklį :)


4-6 porcijoms:

  • 500 g šviežių dešrelių (naudojau "Kitchen me" triušienos dešreles);
  • kelių gabalėlių česnakinio sviesto;
  • 2 lauro lapelių, kelių juodųjų pipirų grūdelių;
garnyrui:
  • 250 g ryžių;
  • 240 g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 140 g konservuotų kukurūzų;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 2 nedidelių šviežių agurkų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų ir petražolių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Garnyrui: ryžius išvirkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į dubenį sudėkite konservuotas pupeles, kukurūzus, smulkiais kubeliais pjaustytą papriką ir agurkus, suberkite krapus, petražoles, ryžius, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Puode užvirkite vandenį, dėkite lauro lapelius, pipirus ir šviežias dešreles. Pradėjus kunkuliuoti vandeniui, virkite 8 min. Tuomet dešreles nusausinkite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kiekvieną dešrelę apskrudinkite iš abiejų pusių. Galiausiai dėkite česnakinį sviestą ir nuolat apvartant, kepkite apie 30 sekundžių, stebėkite, kad nepradėtų svilti česnakas.
  4. Viską sudėkite į lėkštes ir mėgaukitės.
Skanaus ;)


2017 m. rugpjūčio 12 d., šeštadienis

KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU SALDŽIARŪGŠČIU PADAŽU

Tiesą pasakius, gaminant šį padažą nesitikėjau, kad jis gausis toks skanus :) Nes visuomet skeptiškai žiūrėdavau, kaip pvz. į picas su ananasais ir pan. Bet pasirodo veltui, nes kartais tereikia paragauti ir tik tada gali sakyti - skanu ar neskanu.


4-6 porcijoms:

  • 800 g kalakutienos krūtinėlės;
  • maltos raudonosios paprikos, druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 3 kiaušinių;
  • maltų džiūvėsėlių;
padažui:
  • 340 g konservuotų ananasų gabalėlių;
  • 1 mažo svogūno
  • 0,5 nedidelės raudonosios paprikos;
  • 1 skiltelės česnako;
  • mažo gabalėlio imbiero;
  • mažos raudonosios čili paprikos;
  • žiupsnelio cukraus;
  • 1 v.š. baltojo vyno acto;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 150 ml ananasų sirupo (iš skardinės)
  • 50 ml vandens;
  • 1 v.š. krakmolo;
garnyrui:
  • šviežių bulvyčių;
  • raudonosios paprikos, druskos, maltų juodųjų pipirų, šlakelio aliejaus;
  • mėgstamų salotų;
  1. Kruopščiai nuplaukite bulvytes, perpjaukite į 4 dalis, sudėkite į dubenį. Užberkite raudonosios paprikos, druskos, maltų juodųjų pipirų, įpilkite šlakelį aliejaus, viską gerai išmaišykite. Sudėkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol iškeps ir gražiai apskrus.
  2. Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite kepsneliais. Iš abiejų pusių pagardinkite malta raudonąja paprika, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, kepsnelius pamerkite į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus.
  4. Padažui: į priekaistuvį įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite keletą minučių, kol jis suminkštės. Tuomet sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą česnaką, raudonąją ir čili papriką, pasmulkintus ananasų gabalėlius, žiupsnelį cukraus, actą, sojos padažą ir kepkite dar keletą minučių. Galiausiai supilkite dubenėlyje sumaišytą ananasų sirupą, vandenį ir krakmolą. Virkite tol, kol padažas pradės tirštėti (jei pasirodys per tirštas, įpilkite papildomai vandens. Jei per skystas - pridėkite papildomai krakmolo).
  5. Lėkštėje išdėliokite salotos, keptas bulvytes, kalakutienos kepsnelius ir padažą.
Skanaus ;)