2017 m. gruodžio 30 d., šeštadienis

KIBINAI SU ANTIENOS ĮDARU (SU AVIŽINIAIS MILTAIS)

Retokai, kada prisiruošiu lipdyti kibinus, bet savaitgalį, kai niekur nereikia skubėti, visai smagu juos gaminti. 
Šį kartą gaminau dvigubą porciją ir didžiąją dalį kvietinių miltų keičiau į avižinius miltus. Specifinio skonio tikrai nesijautė, todėl drąsiai galite išbandyti :)


35 vnt.:

tešlai:
  • 800 g avižinių miltų;
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 400 g šalto sviesto;
  • 6 kiaušinių;
  • 200 grietinės;
  • druskos;
įdarui:
  • 1 kg "Lapino puotos" antienos file;
  • 50 g rūkytos kiaulienos šoninės (geriau riebesnės);
  • 1 didelio svogūno;
  • 1 nedidelio gabalėlio poro;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 6 v.š. tamsaus sojų padažo;
  • 2 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
  • 50 g grietinės;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
aptepimui:
  • 2 kiaušinių + 4 v.š. vandens;
  1. Tešlai: supilkite miltus į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. "Gniaužykite" rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius. Kitame dubenyje išplakite grietinę su kiaušiniais. Supilkite į dubenį su miltais ir viską gerai išminkykite, kad neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
  2. Įdarui: nuo antienos nulupkite odelę. Į dubenį dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninė, porą, išspauskite česnako skilteles, supilkite sojos padažą, grietinę, suberkite papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Tešlą padalinkite į keturias dalis, taip bus lengviau ją iškočioti.
  4. Išspauskite norimo dydžio skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens), dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir juos užsukite.
  5. Paruoštus kibinus dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. 
  6. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą