2018 m. sausio 28 d., sekmadienis

KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ CITRINOS IR MEDAUS MARINATE

Citrinų ir medaus marinatas ypač tinka vištienos krūtinėlei. Be to tai yra lengvas maistas jūsų skrandžiui.


2 porcijoms:
  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 3 skiltelių išspausto česnako;
  • 0,5 išspaustų citrinos sulčių;
  • tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 v.š. skysto medaus;
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
garnyrui:
  • 1 nedidelio brokolio;
  • 2 morkų;
  • 2 v.š. sezamų aliejaus;
  • šlakelio vandens;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai.
  2. Marinatui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir sudėkite vištienos krūtinėlės (galite marinuoti ir krepšelyje). Laikykite šaldytuve 1-2 val. 
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iš abiejų pusių po keletą minučių kepkite vištienos krūtinėlės.
  4. Garnyrui: brokolį suskirstykite mažesniais gabalėliais, jei reikia perpjaukite. Morkas pjaustykite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų, dėkite daržoves, pakepkite keletą minučių, tuomet įpilkite šlakelį vandens ir patroškinkite kol daržovės suminkštės, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais.
Viską patiekite lėkštėje ir skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą