2018 m. sausio 13 d., šeštadienis

NAMINĖ PICA SU RŪKYTOMIS DEŠRELĖMIS IR DARŽOVĖMIS

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga :)


2 didelėms picoms:

tešlai:
  • 2 stiklinių miltų;
  • 0,5 stiklinės šilto vandens;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 1 a.š. sausų mielių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 4-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
įdarui:
  • 4 v.š. pomidorų padažo;
  • 4 v.š. grietinės arba majonezo;
  • 0,5 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
  • 150 g karštai rūkytų "Kitchen me" antienos lazdelių arba jūsų mėgstamų dešrelių;
  • 150-200 g vyšninių pomidorų;
  • 1 nedidelės raudonosios paprikos;
  • ~10 pievagrybių;
  • žiupsnelio pjaustytų marinuotų jelapeno pipirų (nebūtinai);
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių ir raudonėlių;
  • tarkuoto fermentinio sūrio;
  1. Tešlai visus išvardintus ingridientus sumaišome dubenyje ir išminkome tešlą.
  2. Tuomet tešlą daliname į dvi dalis ir iš kiekvienos suformuojame stačiakampio formos gabalėlį, dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir paliekame kambario temperatūroje pakilti apie 15 min.
  3. Ant kiekvienos pakilusios tešlos po 2 v.š. pomidorų padažo ir 2 v.š. grietinės arba majonezo. 
  4. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
  5. Ištraukiame apkeptas picas ir ant kiekvienos dėliojame plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną, griežinėliais rūkytas dešreles, vyšninius pomidorus, raudonąją papriką, pievagrybius. Užberkite džiovintus prieskonius, jelapeną ir tarkuotą fermentinį sūrį.
  6. Pašaukite kepti į orkaitę tol, kol picos iškeps ir sūris gražiai apskrus.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą