Nepraleidžiu progos pasilepinti tokio tipo blyneliais, kai būnu viena :) Dažniausiai persivalgau, bet aiii, o kam nepasitaiko? :)))
2 porcijoms:
- 2 cukinijų (~500g);
- 3 kiaušinių;
- 100 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
- 4 v.š. maltų avižinių miltų;
- 0,5 a.š. maltos raudosios paprikos;
- žiupsnelio šviežių pjaustytų krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite rankomis skystį.
- Į dubenį dėkite cukinijas, išplaktus kiaušinius, šakute šiek tiek "patraiškytus" avinžirnius, avižinius miltus (galite keisti įprastais), raudonąją papriką, krapus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite norimo dydžio blynelius ant vidutinės ugnies tol, kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)
p.s. tokie blyneliai super skaniai suvalgomi be jokių papildomų padažų. Bet jei yra poreikis, visuomet galite pasigaminti savo mėgstamą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą