2018 m. kovo 4 d., sekmadienis

KEPTUVĖJE KEPTOS PUTPELĖS

Kas kartą, prieš išbandant kažką naujo kyla ir daug klausimų, kaip viską gerai paruošti, ir daug jaudulio, kad viskas gautųsi skaniai :) Taip nutiko pirmą kartą išbandant kepti putpeles, bet galutinis rezultatas iš tiesų buvo puikus ir kas svarbiausia - paruošti visiškai nesudėtinga :)


4 porcijoms:

  • 4 putpelių;
  • 2 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  1. Putpeles perkirpkite per stuburą ir ties krūtinėle šiek tiek paspauskite, kad pilnai "išsiskleistų".
  2. Kiekvieną putpelę iš abiejų pusių apibarstykite paprika, druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinkite.
  3. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, sudėkite putpeles krūtinėle žemyn ant dugno, pridenkite kepimo popieriumi, ant viršaus dėkite keptuvę ant kurios uždėkite 2-3 konservuotų daržovių ingridientus dėl svorio.
  4. Kepkite ~5 min., tuomet apverskite putpeles ir vėl tuo pačiu principu kepkite ~5 min.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą