2018 m. kovo 4 d., sekmadienis

MINI KRUASANAI SU KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS

Tų vėlyvų pusryčių privalumas savaitgaliais, kai niekur nereikia skubėti, kai gali gražiai pasiserviruoti ir mėgautis, mėgautis, mėgautis :)


10 vnt.

  • 10 šaldytų mažų sviestinių kruasanų;
  • ~100 g antienos pašteto arba mėgstamo tepamo sūrelio;
  • 3 kiaušinių;
  • 1 pomidoro;
  • gabalėlio ilgojo agurko;
  • šviežių špinatų lapelių;
  • dižono garstyčių pagal poreikį;
  • 1 didelio raudonojo svogūno;
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto;
  • žiupsnelio cukraus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Kruasanus išdėliokite kepimo skardoje ir kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. ir palikite atvėsti.
  2. Kiaušinius, pomidorą ir agurką supjaustykite griežinėliais.
  3. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejumi ir kepkite, kol pilnai iškeps ir apskrus. Galiausiai supilkite actą, įberkite šiek tiek cukraus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską išmaišykite ir pakepkite dar apie minutę. Šiek tiek atvėsinkite.
  4. Kruasanus perpjaukite išilgai, patepkite paštetu ar mėgstamu sūreliu, dėkite karamelizuotų svogūnų, špinatų lapelių, kiaušinio griežinėlį, kurį patepkite šiek tiek garstyčiomis ir uždėkite pomidoro ar agurko riekelę ir uždenkite likusia kruasano pusele.
Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą