2018 m. kovo 27 d., antradienis

VIŠTIENOS MALTINUKAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS

Turėjau nuo pernai miške rinktų ir sudžiovintų grybų truputį. Tad jais ir pagardinau vištienos maltinukus - labai skanu ir nenuobodu. Be to, man jie gavosi tokie purūs ir sultingi, kad papildomai padažo visiškai nesinorėjo.


4 porcijoms (20 vnt.):
  • 600 g maltos vištienos;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • kelių šakelių šviežio čiobrelio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 8 g džiovintų miško grybų;
  1. Grybus sudėkite į dubenėlį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti ~15min. Tuomet nupilkite vandenį, nuspauskite vandenį ir smulkiai supjaustykite.
  2. Į dubenį sudėkite faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelio lapelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite smulkintus grybus ir viską gerai išminkykite.
  3. Formuokite norimo dydžio maltinukus.
  4. Juos iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. 
  5. Sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir kai užvirs, virkite 15-20min. ant nestiprios ugnies.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir padažu, jei norisi.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą