Turėjau nuo pernai miške rinktų ir sudžiovintų grybų truputį. Tad jais ir pagardinau vištienos maltinukus - labai skanu ir nenuobodu. Be to, man jie gavosi tokie purūs ir sultingi, kad papildomai padažo visiškai nesinorėjo.
4 porcijoms (20 vnt.):
- 600 g maltos vištienos;
- 1 kiaušinio;
- 3 v.š. maltų džiūvėsėlių;
- kelių šakelių šviežio čiobrelio;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 8 g džiovintų miško grybų;
- Grybus sudėkite į dubenėlį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti ~15min. Tuomet nupilkite vandenį, nuspauskite vandenį ir smulkiai supjaustykite.
- Į dubenį sudėkite faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelio lapelius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite smulkintus grybus ir viską gerai išminkykite.
- Formuokite norimo dydžio maltinukus.
- Juos iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir kai užvirs, virkite 15-20min. ant nestiprios ugnies.
- Patiekite su mėgstamu garnyru ir padažu, jei norisi.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą