Dažniausiai širdeles troškiname grietinėleje ir patiekime su garnyru. O kodėl gi nepabandžius pasigaminti užkandėlių - paruošti visai nesudėtinga ir bus tikrai skanu :)
- 500 g ančiukų širdelių;
- 2 lauro lapelių, kelių grūdelių juodųjų pipirų, druskos;
- 0,5 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
- marinuotų karnišonų (supjaustytų gabalėliais);
- mėgstamo sūrio (supjaustytų gabalėliais);
- medinių iešmelių;
- Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapelius, pipirus ir žiupsnį druskos.
- Tuomet dėkite širdeles, nuo kurių nupjaukite riebalus ir virkite ant vidutinės ugnies apie 20 min., vis nugraibydami susidariusias putas.
- Tuomet perplaukite po tekančiu vandeniu. Perpjaukite pusiau.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite širdeles, suberkite papriką, pagardinkite druska ir intensyviai maišant kepkite, kol apskrus. Perdėkite ant popierinio rankšluoščio ir palikite atvėsti.
- Ant medinių iešmelių verkite karnišonus, širdeles, sūrį.
- Patiekite su mėgstamu padažu (naudojome aštrų).
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą