2018 m. gegužės 4 d., penktadienis

UŽKANDĖLĖS SU ŠIRDELĖMIS

Dažniausiai širdeles troškiname grietinėleje ir patiekime su garnyru. O kodėl gi nepabandžius pasigaminti užkandėlių - paruošti visai nesudėtinga ir bus tikrai skanu :)


  • 500 g ančiukų širdelių;
  • 2 lauro lapelių, kelių grūdelių juodųjų pipirų, druskos;
  • 0,5 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
  • marinuotų karnišonų (supjaustytų gabalėliais);
  • mėgstamo sūrio (supjaustytų gabalėliais);
  • medinių iešmelių;
  1. Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapelius, pipirus ir žiupsnį druskos. 
  2. Tuomet dėkite širdeles, nuo kurių nupjaukite riebalus ir virkite ant vidutinės ugnies apie 20 min., vis nugraibydami susidariusias putas.
  3. Tuomet perplaukite po tekančiu vandeniu. Perpjaukite pusiau.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite širdeles, suberkite papriką, pagardinkite druska ir intensyviai maišant kepkite, kol apskrus. Perdėkite ant popierinio rankšluoščio ir palikite atvėsti.
  5. Ant medinių iešmelių verkite karnišonus, širdeles, sūrį. 
  6. Patiekite su mėgstamu padažu (naudojome aštrų).
Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą