Iš tiesų puikus užkandis, vasariškas ir gaivus. Padažas čia būtinas, nes suteikia gerą skonį ir stenkitės, kad suktinukai vienas su kitu nesiliestų, nes jie "mėgsta" sulipti :)
12 vnt.:
- 500 g (2 vnt.) "Lapino puotos" antienos file su oda;
- 40 g stiklinių makaronų;
- 2 nedidelių šviežių agurkėlių;
- ~80 g sultenės salotų;
- 2 figų;
- 12 vnt. ryžių lapelių;
- druskos;
padažui:
- 40 g skysto medaus (keičiau agavų sirupu);
- 30 g sojos padažo;
- 1 a.š. sezamų aliejaus;
- 4-5 v.š. raudonojo vyno acto;
- kelios riekelės šviežio čili pipiro;
- žiupsnelio sezamo sėklų;
- Kambario temperatūros antienos file nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Įstrižai įpjaukite odelę.
- Į šaltą keptuvę dėkite file odele žemyn ir kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies po keletą minučių iš abiejų pusių (susidariusį aliejaus pertelkių nupilkite). Tuomet perdėkite ant folijos lakšto, iš abiejų pusių apibarstykite druska, susukite ir palikite šiltai apie 5 min. Kai atvės, supjaustykite šiaudeliais.
- Stiklinius makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 3-5 min., tuomet perpilkite į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti vandeniui.
- Agurkus perpjaukite išilgai ir šaukšteliu išimkite sėklas. Tuomet supjaustykite griežinėliais.
- Figas perpjaukite per pusę ir supjaustykite griežinėliais.
- Į dubenėlį įpilkite drungno vandens.
- Padažui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje (būtinai ragaukite ir atitaikykite pagal savo skonį).
- Merkite ryžių lapelį į dubenį su vandeniu, kai tik suminkštės, perdėkite ant lentelės. Maždaug per vidurį dėkite figos griežinėlius, šalia - sultenės salotų, ant jų po kelis gabalėlius antienos ir agurkų, ant viršaus - makaronų. Pirmiausiai užlenkite šonus, o po to tvirtai susukite į ritinėlį ir išdėliokite lėkštėje.
- Patiekite su paruoštu padažu.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą