Laaabai skani mišrainė, išbandyta ne kartą. Ji puikiai tinka prie visų mėsos patiekalų, todėl nedvejodami galite gaminti :)
- 2,5 kg kopūstų;
- 0,5 g raudonosios paprikos;
- 0,5 kg morkų;
- 0,5 kg svogūnų;
- 100-150 g cukraus;
- 200 ml aliejaus;
- 200 ml 9 proc. acto;
- 1,5 v.š. druskos;
- Kopūstus supjaustykite peiliu arba specialia pjaustykle, morkas sutarkuokite, papriką - griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais.
- Viską sudėkite į didelį puodą, supilkite cukrų, aliejų, actą, druską ir rankomis viską gerai sumaigykite, kad suminkštėtų kopūstai ir atsirastų sultys.
- Mišrainę dėkite į iškaitintus stiklainius labai gerai pagrūsdami, kad neliktų oro tarpų ir užsukite dangteliais.
- Laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje.
Skanaus ;)
p.s. iš šios porcijos gausite ~2 l mišrainės.
receptas iš "neringa-blogas.com"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą