2019 m. vasario 6 d., trečiadienis

KEPTI JAUTIENOS GABALIUKAI SU KREVETĖMIS

Jei dievinate krevetes ir jautieną, šis patiekalas bus kaip tik jums :) Aš visada rekomenduoju pirkti šviežias krevetes arba šaldytas, bet jokiu būdu nevirtas. Skirtumas tikrai akivaizdus, nes krevetės tuomet būna sultingos, nebent netyčia jas perkepsite :)


4 porcijos:
padažui:
  • 4 v.š. sojos padažo;
  • 2 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 1 v.š. medaus;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į indelį sudėkite visus padažui išvardintus ingridientus ir išmaišykite.
  2. Plonomis juostelėmis susipjaustykite jautienos didkepsnius;
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite jautienos juosteles. Tuomet atidėkite jas į šalį.
  4. Išvalykite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite krevetes. Kepkite po keletą minučių iš abiejų pusių tol, kol jos gražiai paraus ir bus iškepusios. Tuomet sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas česnako skilteles, pakepkite apie 30 sekundžių, sudėkite keptas jautienos juosteles, supilkite padažą. Ir kai jis užvirs, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą