2019 m. balandžio 24 d., trečiadienis

ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU KARAMELIZUOTAIS GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS IR DARŽOVĖMIS

Lėtai keptos krūtinėlės būdas man pasiteisina labiausiai. Tokiu būdu iškepta, ji būna sultinga, švelniai rožinės spalvos - viskas, ko reikia skaniam patiekalui :)


2 porcijos:
  • 500 g (2vnt.) "Lapino puotos" antienos file su oda;
  • 1 didelio obuolio;
  • 100 g šviežių špinatų;
  • 150 g virtų burokėlių;
  • 20-30 g graikinių riešutų;
  • 1,5 v.š. skysto medaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio tiršto balzamiko acto;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  1. Krūtinėles nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu, odelę įpjaukite įstrižai. Dėkite į šaltą keptuvę odele žemyn ir kepkite kol ji apskrus, tuomet apverskite ir apskrudinkite kitą pusę (susidariusius riebalus nupilkite). Tuomet perdėkite ant folijos, apšlakstykite 0,5 v.š. medaus, suvyniokite ir palikite.
  2. Iš obuolio išpjaukite sėklas ir padalinkite į 8 dalis. Skilteles apskrudinkite iš abiejų pusių (neperkepkite, kad liktų šiek tiek traškumo). Perdėkite į lėkštę.
  3. Į ta pačią keptuvę suberkite riešutus, supilkite 1 v.š. medaus ir nuolat maišant pakepkite, tol kol karamelizuosis riešutai.
  4. Špinatus nuplikykite karštu vandeniu ir nuspauskite, kad būtų sausi.
  5. Lėkštėje išdėliokite plonais griežinėliais supjaustytus burokėlius, obuolio skilteles, riešutus, špinatus, uždėkite iškeptą krūtinėlę, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)

"track.foodgawker.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą