2019 m. gegužės 29 d., trečiadienis

KEPTA ANTIES KRŪTINĖLĖ SU SMIDRAIS , POMIDORAIS IR ŠVIEŽIOMIS BULVYTĖMIS

Pavasariu kvepiantis patiekalas. Daržovės visuomet suteikia gerą skonį ir be abejonės puikų vaizdą :)


2 porcijos:
  • 500 g (2 vnt.) "Lapino puotos" antienos file su oda;
  • 250 g šviežių smidrų;
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • 4-6 vnt. virtų šviežių bulvyčių;
  • gabalėlio sviesto;
  • 1 a.š. medaus;
  • šlakelio tiršto balzamiko acto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite įstrižai ir dėkite odele žemyn į šaltą keptuvę. Kepkite ant silpnos ugnies tol, kol odelė apskrus, tuomet apverskite ir dar kepkite keletą minučių. Tuomet suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti.
  2. Smidrus galite paruošti dviems būdais: nupjaukite kietus smidrų galus, perpjaukite per pusę, sudėkite į pasūdytą verdantį, pavirkite keletą minučių (tik neperverkite) ir perdėkite į indą su šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą. Arba iš karto dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite ant silpnos ugnies kol suminkštės, bet išliks traškūs. 
  3. Galiausiai padidinkite ugnį, sudėkite pomidoriukus, nuolat vartant kepkite, kol jie apskrus. Sudėkite sviestą, medų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite. 
  4. Bulvytes taip pat apskrudinkite keptuvėje.
  5. Viską išdėliokite lėkštėje ir apšlakstykite balzamiko actu.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą