2019 m. birželio 30 d., sekmadienis

SALOTOS SU GRILINTOMIS DARŽOVĖMIS

Vasaros metu gamintų patiekalų ant grilio, kai niekada padaugėja. Puiku, jei tokią galimybę turite savo kieme. Jei ne, išeitis ir yra :) Turint namuose elektrinį grilį, galėsite paruošti daug patiekalų ir laaaabai skaniųųų :)


2-3 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" antienos skrandukų;
  • 2 lauro lapelių;
  • 6 juodųjų pipirų;
  • 1 cukinijos;
  • 1 didelės raudonosios paprikos;
  • 2 virtų kukurūzų burbuolių;
  • 1 a.š. maltos rūkytos paprikos;
  • 1 a.š. maltos saldžiosios raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. maltų česnakų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • mėgstamų salotų (naudojau sultenes);
  1. Išdarinėtą papriką supjaustykite juostelėmis, cukiniją - griežinėliais. 
  2. Į dubenį sudėkite papriką, cukiniją, kukurūzų burbuoles, suberkite rūkytą ir saldžiąją papriką, česnaką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti ~30min.
  3. Nuo skrandukų nupjaukite plėvelę ir sudėkite į puodą su užvirintu vandeniu kartu su lauro lapeliais bei pipirais. Virkite ant vidutinės ugnies 30-40 min. Nupilkite vandenį, supjaustykite griežinėliais.
  4. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite skrandukų griežinėlius ir apskrudinkite keletą minučių. Galiausiai pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  5. Daržoves apskrudinkite ant grilio. Kukurūzų burbuoles supjaustykite griežinėliais.
  6. Lėkštėje išdėliokite salotas, grilintas daržovės ir keptus skrandukus.
Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą