2019 m. birželio 20 d., ketvirtadienis

AROMATINGAS ORKAITĖJE KEPTAS ANČIUKAS - BE JOKIO ILGO MARINAVIMO

Ne kartą teko įsitikinti, kad gerai parinkti prieskoniai mėsai duoda puikų skonį ir pietus ar vakarienę jūs galite paruošti tą pačią dieną. Puiku, ar ne? :)


4-6 porcijoms:
  • 2,2 kg "Lapino puotos" šviežio ančiuko;
  • 1 v.š. druskos;
  • 1 a.š. rūkytos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 1 v.š. aliejaus;
  • 3 skiltelių citrinos;
  • 2 šakelių šviežio rozmarino;
  • 8 didelių nenuluptų česnako skiltelių;
  1. Ančiuką nuplaukite tiek iš išorės, tiek iš vidaus ir gerai nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu.
  2. Dubenėlyje sumaišykite druską, abi rūšis paprikų ir aliejų. Paruoštu mišiniu įtrinkite visą ančiuką.
  3. Į vidų sudėkite citrinos skilteles, rozmarino šakeles, česnako skilteles ir suriškite kojas.
  4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val., tuomet sumažinkite kaitrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar 1,5 val., vis apliedami išsiskyrusiais riebalais kas 15 min.
  5. Pabaigus kepti, išimkite iš orkaitės, apklokite folija ir palikite pastovėti 20 min.
  6. Tuomet patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą