2019 m. rugpjūčio 3 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU ŠVIEŽIOMIS BULVYTĖMIS IR MORKOMIS

Man patinka paprastai pagaminami patiekalai, kuriems nereikia ilgų pasiruošimų, ingridientų naudojama irgi minimaliai. Ir visada "sužaidžia" pasirinkti ir pagal jūsų skonį priderinti prieskoniai.
Šiuo metu vienas iš mėgstamiausių prieskonių yra malta rūkyta paprika, kurios dėka patiekalai įgauna tikrai ne kasdieninį skonį. 


2 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" antienos krūtinėlės;
  • žiupsnelio kmynų;
  • 10 šviežių nedidelių bulvyčių;
  • 6 šviežių morkų;
  • žiupsnelio maltos rūkytos paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio aliejaus;
  • romaninės salotos lapų (nebūtinai);
  1. Bulves ir morkas virkite ~5 min. pasūdytame vandenyje, tuomet nupilkite vandenį ir perdėkite į gilesnį kepimo indą. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir apibarstykite rūkyta paprika.
  2. Antienos krūtinėles nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, odą supjaustykite įstrižai. Ant viršaus užberkite kmynų, maltų juodųjų pipirų ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę be jokių riebalų odele žemyn. 
  3. Krūtinėles perdėkite į kepimo indą odele į viršų ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
  4. Patiekiant, galite pridėti salotų lapų. Bet būtinai viską apšlakstykite susidariusiu padažu nuo kepimo, nes jis be galo skanus.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą