2019 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis

ORKAITĖJE KEPTAS POMIDORŲ PADAŽAS

Nekantrauju pasidalinti su jumis super lengvu būdu pasigaminti pomidorų padažą orkaitėje. Taip, taip skamba tikrai neįprastai :) Kas be galo yra patogu, tai nereikia stovėti prie puodo ir nuolat prižiūrėti virimo procesą. Žodžiu, siūlau išbandyti ir tuo patiems įsitikinti.


2 litrams ir 300 ml:
  • 2 kg pomidorų;
  • 3 didelių svogūnų;
  • 10 skiltelių česnako;
  • 100-120 g cukraus;
  • 70 ml acto;
  • 2 v.š. druskos;
  • 4-5 v.š. aliejaus;
  • 1 v.š. džiovinto baziliko;
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. grūstų čili paprikų (nebūtinai);
  1. Į gilią kepimo skardą dėkite gabalėliais pjaustytus pomidorus, svogūnus, griežinėliais - česnakus, suberkite cukrų, supilkit actą, druską ir prieskonius. Viską išmaišykite ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. ir 10 min.
  2. Tuomet viską perdėkite į didelį puodą, sumalkite su blenderiu iki vientisos masės, užkaiskite ir kai tik užvirs, supilkite į iškaitintus stiklainius.
Skanaus ;)

p.s. kadangi pas mane dominavo geltoni pomidorai, atitinkamai gavosi ir tokia padažo spalva. 



Instagram " my_cozy_garden.lietuva"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą