2019 m. gruodžio 21 d., šeštadienis

SULTINGA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU KEPTAIS BUROKAIS, MORKOMIS IR BULVĖMIS

Vos kelios daržovės, sultinga mėsytė ir patiekalas vertas aplodismentų :) O jei rimtai, visai ne daug reikia, kad iš paprastų ingridientų gautųsi skanus patiekalas. 


2 porcijoms:

  • 500 g "Lapino puotos" antienos krūtinėlės;
  • 2 vidutinio dydžio burokėlių;
  • 2 vidutinio dydžio morkų;
  • 4 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1-2 v.š. balzamiko acto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • aliejaus;
  1. Daržoves nuskuskite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
  2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite pjaustytas morkas bei burokus. Kepkite ant lėtos ugnies apie 5-7 min., vis pamaišant.
  3. Tuomet sudėkite bulvių kubelius ir kepkite maišydami tol, kol daržovės bus iškepusios.
  4. Galiausiai supilkite balzamiko actą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  5. Antienos krūtinėlę nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, odelę perpjaukite skersai ir išilgai.
  6. Krūtinėles žemyn odele dėkite į šaltą keptuvę ir ant lėtos ugnies kepkite tol, kol gražiai apskrus (susidariusius riebalus nupilkite ir panaudokite bulvių kepimui). Tuomet apverskite krūtinėles ir dar pakepkite keletą minučių. Suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  7. Į lėkštę dėkite keptas daržoves, iškeptas krūtinėles, ant viršaus užberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą