2020 m. spalio 22 d., ketvirtadienis

ORKAITĖJE KEPTOS ANTIENOS KULŠELĖS SU MOLIŪGŲ IR MORKŲ PIURE

Tikrai ne vienas esate šiai dienai "užversti" didžiuliais moliūgais, kurie tampa tikru galvos skausmu ;))) Aš irgi ne išimtis, todėl ir gimė mintis iš jo pagaminti piure ir taip pakeisti įprastą bulvių košę.


2 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" antienos kulšelių;
  • 0,5 a.š. malto kario;
  • 0,5 a.š. maltos aštrios raudonosios paprikos;
  • 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • 5 didelių neluptų česnako skiltelių;
moliūgų piure:
  • 600 g moliūgo (be žievelės ir sėklų);
  • 1 morkos:
  • 50 g sviesto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;m
  1.  Išvardintus prieskonius sumaišykite dubenėlyje.
  2. Į kepimo skardą dėkite antienos kulšeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite iš abiejų pusių prieskonių mišiniu ir gerai įtrinkite. Šalia išdėliokite neluptas česnako skilteles.
  3. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~ 1val.
  4. Piure: į puodę dėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir morką. Užpilkite vandeniu ir virkite tol, kol daržovės suminkštės. Tuomet nupilkite vandenį, dėkite sviestą, iškeptas česnako skilteles be žievelės, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską "sublenderiuokite" iki vientisos masės.
  5. Keptas kulšeles patiekite su moliūgų piure.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą