2020 m. lapkričio 1 d., sekmadienis

BLYNELIAI SU MOLIŪGU IR BULVĖMIS

Su moliūgu dažnas turbūt turi "lengvą" galvos skausmą, kur ir kaip jį panaudoti. Kita vertus, variantų ką pagaminti yra daug, tik reikia arba fantazijos arba tiesiog "pagooglinti"  :)

Mano siūlomas variantas labai paprastas, bet tuo pačiu ir skanus bei sotus. Išbandykite ir tikėtina, kad patiekalas prigis jūsų virtuvėje.

12 blynelių:

  • 300 g bulvių (6 vnt. nedidelių);
  • 200 g moliūgo;
  • 2 kiaušinių;
  • 0,5 a.š. džiovintų krapų;
  • druskos;
padažui:
  • 1 mažo agurko;
  • 1 mažos česnako skiltelės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • 2 a.š. majonezo;
  • 1 a.š. natūralaus jogurto arba grietinės;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Dubenyje išplakite kiaušinius ir sudėkite per burokinę tarką sutarkuotas bulves ir moliūgą, nuo kurių rankomis nuspauskite skystį. Suberkite krapus, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
  2. Kepkite blynelius vidutiškai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus.
  3. Padažui: agurką sutarkuokite per burokinę tarką ir nuspauskite skystį. Dubenyje sumaišykite tarkuotą agurką, smulkiai pjaustytą česnako skiltelę, krapus, majonezą, jogurtą arba grietinę, viską pagardinkie druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
  4. Iškeptus blynelius patiekite su padažu ir jūsų mėgstamais papildomais ingridientais, kaip pvz.: keptais kiaušiniais, skrudinta šoninė ir pan.
Skanaus ;)

p.s. pamenate, kaip dalinausi įrašu apie ŠALDYTAS DARŽOVES ŽIEMAI? :) Taigi, iš šio įrašo padažui panaudojau šaldytus tarkuotus agurkus. Juos sumaišiau iš karto su visais ingridientais padažui ir palikau kambario temperatūroje tol, kol ruošiau visa kitą. Per tą laiką agurkai pilnai atšilo padaže. Taip, kad šis būdas tikrai pasiteisino :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą