2020 m. lapkričio 2 d., pirmadienis

PYRAGAS SU TRIUŠIENA IR MOLIŪGU

 Populiaru tokio tipo pyragus vadinti "netikru zuikiu". Žinoma, jie gaminami iš maltos mėsos, bet šiam kartui pasiryžau eksperimentams ir rezultatas iš tiesų gavosi puikus. Čia puiki proga dėti įvairias daržoves, kokias tik mėgstate. 

  • 500 g "Lapino puotos" šviežios triušienos užpakalinių kumpelių; (mano pakuotė svėrė 674g);
  • 1 svogūno;
  • saujos šviežių špinatų;
  • 280 g burokine tarka sutarkuoto moliūgo;
  • 2 kiaušinių;
  • 2-3 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • 0,5 a.š. džiovintų česnakų;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 a.š. maltos saldžiosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuo triušienos kumpelių nupjaukite mėsą ir susmulkinkte kuo mažesniais gabalėliais (žinoma galite ir sumalti). Gryno svorio gavosi - 480 g.
  2. Į dubenį dėkite triušieną, smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, rankomis "suplėšytus" špinatus, tarkuotą moliūgą, kurį prie tai dar palaikykite ir stipriai nusunkite susidariusį skystį, supilkite išplaktus kiaušinius, suberkite džiūvėsėlius, česnakus, raudonėlius, papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  3. Imkite pailgą kekso formą, išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite paruoštą masę, gerai išlyginkite.
  4. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje - 45min., tuomet padidinkite kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite 15 min.
  5. Patiekti galite, kaip karštą patiekalą su mėsgtamu garnyru ir padažu. Arba atvėsusį naudoti sumuštiniams ant duonos riekelės.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą