protingi žmonės ne šiaip sau sako, kad svajones reikia užsirašinėti, reguliariai jas skaityti ir siekti.. įvykdžiau tik pirmą punktą, bet labai nustebau, kai netyčia perskaičiau, jog vienas iš punktų išsipildė..;) taip, per atostogas pavyko aplankyti savo mamytę..geresnio poilsio ir įsivaizduoti negalėjau..;) nostalgija aplanko, kokią ramybę ten patyriau..kita vertus, reikia džiaugtis tuo, ką suteikia gyvenimas ir už tai esu be galo dėkinga..;)
2011 m. spalio 30 d., sekmadienis
2011 m. spalio 29 d., šeštadienis
SULTINGA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ
man tai tikras atradimas..;) nes iki šiol krūtinėlę naudodavau tik troškiniams..čia vienas iš tų patiekalų, kaip mes sakom, valgėm "pasičepsėdami"..:))) adaptavau pagal Oliverio receptuką..;) siūlau išbandyti..;)
- 2 vištienos krūtinėles;
- 10 saliami griežinėlių;
- 1 didelį porą;
- pievagrybius;
- sviesto gabalėlį, druską, j.pipirus, alyvuogių aliejų;
aš tiesiog dievinu patiekalus gaminamus orkaitėje (o jei ji dar būtų naujutėlė, greičiausiai neatsitraukčiau nuo jos:))).. šis patiekalas itin greitai pagaminamas..
porą supjaustome 0,5cm griežinėliais, juos sumaišome su gabalėliu sviestu, j.pipirais, druska, alyvuogių aliejumi.. skardą išklojame dvigubos folijos lakštais ir užlankstome kraštus..sudedame paruoštus porus..
vištienos krūtinėles apsukame saliami griežinėliais (reikėjo rūkytos šoninės griežinėlių, kadangi neturėjau, pakeičiau saliami ir tikrai idealiai tiko) ir dedame ant porų..šalia išdėliojame pievagrybius.. pašauname į orkaitę 25-35min..
netikėjau, kad krūnėlei pakaks skonio vien tik nuo dešros griežinėlių ir kaip sako "akurat..":)) nei pridėsi, nei atimsi.. nerealiai lengvai pagaminamas ir skoniu labai sužavėjęs patiekalas..;)
netikėjau, kad krūnėlei pakaks skonio vien tik nuo dešros griežinėlių ir kaip sako "akurat..":)) nei pridėsi, nei atimsi.. nerealiai lengvai pagaminamas ir skoniu labai sužavėjęs patiekalas..;)
2011 m. spalio 25 d., antradienis
BULVINIAI BLYNAI SU PRIEDAIS
ar jums būna, kad eini gaminti jau mintyse turėdama viziją, kas šiandien garuos lėkštėje ir momentaliai viskas pasikeičia atsidarius šaldytuvą ir pamačius rodos nereikšmingą ingridientą, kuris "išmuša" iš vėžių gaminimo eigą ir finale - kitas patiekalas?:) šį kartą ėjau su salotų receptu, bet..;)
- blynams: 3 bulves, 1 kiaušinį, druską su žolelėmis, dž.krapus;
- pievagrybius, sviesto gabalėlį, čiobrelius, druską, j.pipirus;
- rūkytą saliamio dešrą;
- marinuotus kiaušinius;
- majonezą;
nuskustas bulves sutarkuojame per smulkią burokinę tarką..nuspaudžiame susidariusį skystį ir sumaišome su plaktu kiaušiniui, pagardiname druska su žolelėmis bei dž.krapais..iškepame ir dedame ant popierinės servetėles, kad susigertų riebalų perteklius..;)
tuo tarpu vidutinius pievagrybius perpjauname į keturias dalis..keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame pievagrybius..apskrudiname, pagardiname druska ir pipirais..išjungiame ugnį ir įdedame šv.čiobrelių..
taip pat iš abiejų pusių apkepame saliami dešrą..viską patiekiame lėkštėje, nepamiršdami marinuotų kiaušinių;).. mmm itin gardžiai pamaloninom skrandžius..;)
2011 m. spalio 23 d., sekmadienis
MARINUOTI KIAUŠINIAI
kai draugas pasiūlė užsimarinuoti kiaušinius, čiupau telefoną norėdama pasitikslinti..gal sumaišė su agurkais..;)) pasirodo jis būtent kiaušinius ir turėjo mintyje, nes ne viename filme matė, kaip skaniai jie valgomi.. man tiesa pasakius niekad nekrito į akį..tad, kodėl gi neišbandžius kažko naujo..;)
naudojau:
1 l stiklainiui
- 10 virtų kiaušinių;
- apie 2,5 stiklines vandens;
- 1 stiklinę acto;
- 2-3 v.šaukštus cukraus;
- druską, čili ir jelapeno pipirus, 2 lauro lapelius;
- 1 svogūną;
- 3-4 skilteles česnako;
iš nurodytų ingridientų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros..nuluptus kiaušinius iš abiejų pusių įduriame šakute, kad geriau įsimarinuotų, sudedame juos į stiklainį ir užpilame marinatu..keisčiausia, kad mariantas buvo pakankamai aštrus, bet valgant visiškai nesijautė ir nesuprantu, kur jis išgaravo..;)vienur rašo, kad galima valgyti po 3-4 dienų, kitur - jog skaniausi po 2 savaičių.. mes vieną paragavome po trumpesnio laiko, kitus išlaikėme ilgiau..ir ką jūs manote - tikrai skanu..;) vartoti galima, kaip tik širdis geidžia - sumuštiniams, salotoms, paruošti su įdaru arba tiesiog užkandžiauti iki vakarienės su majonezu..;) pliusas marinavimo tame, kad po ranka visada turi, jei labai norisi valgyti, taip gali sunaudoti, jei turi didelį kiekį ir nerimauji, jog nespėsi visų sunaudoti..;) o įsivaizduojat, kaip gražu įmetus keletą burokėlių riekelių - tikra stalo puošmena..:)
2011 m. spalio 21 d., penktadienis
PICA
man iki šiol tešlos minkymas nekelia susižavėjimo ir noro su ja "terliotis"..;) bet tereikia tik susikaupti ir daryti, kaip ir viską gyvenime..;) rezultatu lieki patenkintas, o tai tik dar labiau uždega norą ir toliau gaminti..;)
picos pagrindui:
- 500g miltų;
- 7g sausų mielių;
- 2 šaukštus aliejaus;
- žiupsnelį druskos ir cukraus;
- 320ml šilto vandens
miltus sumaišome su mielėmis, supilame aliejų, suberiame druską bei cukrų - permaišome..tuomet supilame šiltą vandenį ir išminkome tešlą..uždengiame švariu rankšluoščiu dubenį ir paliekame, kol tešla iškils (priklausomai nuo šilumos virtuvai gali užtrukti 1-1,5val.)..
iš nurodyto kiekio išeina dvi gigantiškos šeimyninės picos.. pirmoji mano skonio - keptuvėje pakepintos jūros gėrybės, su česnaku, druska, j.pipirais, dž.baziliku ir grietinėle..ant viršaus pievagrybiai ir tarkuotas sūris..
antroji vyriška:) - pomidorų padažas, kumpis, svogūnai, agurkai, pomidorai, jelapenas, pievagrybiai, sūris..;)
abi gražuolės kepame orkaitėje..;)
2011 m. spalio 19 d., trečiadienis
TRAŠKŪS KIAULIENOS KEPSNELIAI
pailsėjau, atsigavau, atitrūkau nuo kasdieninės rutinos..juk geriausias poilsis pas brangiausią žmogų - mamą..;) ir kodėl atostogoms skirtas toks trumpas laikas..
grįžtu su labai pavykusiu patiekalu - nesudėtingas, lengvai pagaminamas ir tikras gardumėlis..;)
- kiaulienos mėsytę su lašinukais ir skūrele;
- druską, pipirus, miltus, 1 kiaušinį, džiūvėsėlius;
- 200g šaldytų žirnelių;
- 50g sviesto, pusę svogūno;
mėsytę supjaustome norimo dydžio gabalėliais..pabarstome druska bei pipirais..tuomet atskirose lėkštėse išdėliojame miltus, plaktą kiaušinį ir džiūvėsėlius..į gerai įkaitiną keptuvę dedame pirmiausiai miltuose, kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose apvoliotą mėsytę..ir čirškiname, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių..;) šaldytus žirnelius užpilame vandeniu ir verdame iki užvirimo, nes jie greitai suminkštėja..tuomet perliejame šaltu vandeniu, kad išliktų graži žalia spalva..keptuvėje išlydome sviesto gabalėlį, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir kai jis suminkštėja, supilame žirnelius..pagardiname druska..viską dedame į lėkštę..prie šių kepsnelių idealiai tiko saldrūgštė cukinijų ir obuolių uogienė..;) skanaus..;)
2011 m. spalio 7 d., penktadienis
ATOSTOGOS ;)
ilgai lauktos..tikrai užsidirbtos per dvi savaites pavadavimo..jausmas, kad kažko nepadarei visada lieka..bet et jį galas..pasaulis tikrai nesugrius..;) o vat atostogomis reikia džiaugtis..;)
žavėtis ir mėgautis..;)
atostogauti, taip, kaip norisi..;)
ir pažiūrėti seną, bet visai mielą dūšiai filmą..;) kam gerų darbų, kam smagių atostogų..;)
2011 m. spalio 6 d., ketvirtadienis
TORTILIJOS KEPTOS ORKAITĖJE
šaldiklyje tūnojo senai užmiršta tortilijos pakuotė..gaila buvo į ją kaskart žiūrėt pravėrus stalčių, bet išaušo diena, kai ji išvydo orkaitės patalpas ir tapo puikiu patiekalu..;))
- tortiliją;
- 500g kiaulienos faršo, svogūną, česnaką, žagrenius, aitriąsias paprikas, soją;
- indelį konservuotų kukurūzų;
- kopūstą, majonezą;
- fermentinį sūrį;
viskas itin paprasta ir greita..;) tortiliją žinoma atšildžiau, bet iš karto patariu naudoti šviežią, nes šaldyta pakankamai trapi..;) taigi, faršą pakepiname keptuvėje, beriame pusžiedžiais supjaustytą svogūną, česnakiuką.. įmaišome prieskonius..kai šiek tiek pravėsta, sudedame kukurūzus..tortiliją patepame majonezu..ant jos dedame plonai supjaustytą kopūstą ir paruoštą faršą..šviežią susuksite lengviau..aš susukau gabalėlius, pagal taip, kaip buvo sulankstyta tortilija..kai kuriuos gabalėlius teko perpjauti..stačiomis sudėjau į skardą, kiekvieną sutvirtinau dantų krapštuku ir ant viršaus uždėjau tarkuoto fermentinio sūrio..pašaunam į orkaitę, tol kol sūris išsilydys..gavosi tikrai ne sausi ir žiauriai skanu buvo valgyti nenaudojant įrankių..tiesiog į rankas ir kasnis į burną..mmm skanumėlis..;) o įdarui galite pasitelkti savo neribotą fantaziją..;))
2011 m. spalio 1 d., šeštadienis
ŠONINĖ SU GARSTYČIŲ PADAŽU
iš kokio mėsos gabalo gaminti - nusprendė vyriškosios giminės atstovas..;) man atiteko garbė sugalvoti, kaip pateikti..;) rezultatas ir skonis nenuvylė..;))
- kiaulienos šoninę, j.pipirus, soją;
- salotoms: morką, porą, konservuotus pupelių daigus, kiaušinius, druską, j.pipirus, aliejų, actą;
- padažui: garstyčių sėklas, česnaką, 12% grietinę, citrinos žievelę, cukrų, druską, čiobrelius, j.pipirus, aliejų;
pasirinkite gražią, su daugiau raumenukų šoninę..;) ją apibarstykite j.pipirais ir užpilkite šiek tiek sojos..šoninei skiriame minimaliai prieskonių, nes pagrindinis vaidmuo skirtas padažiukui..;)
sekantis žingsnis - išverdame kiaušinius, kuriuos nulupame ir paliekame atvėsti..plonais šiaudeliais supjaustome morkytę, pusžiedžiais - porą ir dedame konservuotus pupelių daigus..beriame pagal skonį druską ir j.pipirus..
imame keptuvę, joje čirškiname šoninę..o kitoje keptuvėje - pakepiname supjaustytą česnaką, tada sudedame garstyčių sėklas..po kelių minučių pilame grietinę, paskaniname druska, j.pipirais, šiek tiek cukraus, jei jaučiasi rūgštumas (geriausia šiuo atveju naudoti grietinėlę)..nepamirštame įberti tarkuotos citrinos žievelės ir šviežių čiobrelių..
į lėkštę dedame salotas ir aš tik tuomet užpilu šiek tiek acto ir aliejaus..ant šoninės užpilame garstyčių padažiuką..tikras apsivalgymas..;))