Įprasta, kad ruošiant paštetą naudojamas brendis, bet kai jo nėra namuose, tenka suktis iš padėties. Šį kartą rekomenduoju pasigaminti kiek kitokį paštetą, bet ne mažiau skanų :)
- 500 g Lapino puotos šviežių ančiukų kepenėlių;
- 60 g sviesto (+20g papildomai užpylimui);
- 0,5 nedidelio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 a.š. šviežių čiobrelių lapelių;
- 1 lauro lapo;
- 2 v.š. obuolių acto;
- 0,5 a.š. tarkuotos apelsino žievelės;
- 0,5 a.š. druskos;
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
- Kepenėles perplaukite vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite keletą minučių, kol jis taps skaidrus.
- Tada dėkite lauro lapelį, išspaustas česnako skilteles, pakepkite 30 sekundžių ir sudėkite kepenėles. Pamaišant, kepkite apie 5 min. Į kepimo pabaigą suberkite čiobrelių lapelius, tarkuotą apelsino žievelę, supilkite obuolių actą ir pagardinkite druską bei maltais juodaisiais pipirais.
- Į blenderį sudėkite keptas kepenėles (būtinai išimkite lauro lapelį), kubeliais pjaustytą sviestą ir sumalkite iki vienalytės masės. Pridėkite druskos, jei truks.
- Sudėję paštetą į indelį ant jo užpilkite išlydytą sviestą ir atvėsinkite šaldytuve.
- Suvartoti reikėtų per savaitę.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą