2016 m. vasario 5 d., penktadienis

PAŠTETAS SU ANTIENOS KEPENĖLĖMIS

Įprasta, kad ruošiant paštetą naudojamas brendis, bet kai jo nėra namuose, tenka suktis iš padėties. Šį kartą rekomenduoju pasigaminti kiek kitokį paštetą, bet ne mažiau skanų :)


  • 500 g Lapino puotos šviežių ančiukų kepenėlių;
  • 60 g sviesto (+20g papildomai užpylimui);
  • 0,5 nedidelio svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 a.š. šviežių čiobrelių lapelių;
  • 1 lauro lapo;
  • 2 v.š. obuolių acto;
  • 0,5 a.š. tarkuotos apelsino žievelės;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;


  1. Kepenėles perplaukite vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite keletą minučių, kol jis taps skaidrus. 
  3. Tada dėkite lauro lapelį, išspaustas česnako skilteles, pakepkite 30 sekundžių ir sudėkite kepenėles. Pamaišant, kepkite apie 5 min. Į kepimo pabaigą suberkite čiobrelių lapelius, tarkuotą apelsino žievelę, supilkite obuolių actą ir pagardinkite druską bei maltais juodaisiais pipirais.
  4. Į blenderį sudėkite keptas kepenėles (būtinai išimkite lauro lapelį), kubeliais pjaustytą sviestą ir sumalkite iki vienalytės masės. Pridėkite druskos, jei truks.
  5. Sudėję paštetą į indelį ant jo užpilkite išlydytą sviestą ir atvėsinkite šaldytuve.
  6. Suvartoti reikėtų per savaitę.
Skanaus  ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...