- 520 g Lapino puotos ančiukų kulšelių;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako
- 3 vidutinio dydžio pomidorų;
- 250 ml vištienos sultinio;
- 2 v.š. pomidorų padažo;
- 1 a.š. šviežių čiobrelių lapelių;
- 1 a.š. cukraus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Nuo kulšelių nupjaukite odą ir riebalus, palikite tik mėsą, kurią supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Užberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.
- Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apskrudinkite iš abiejų pusių. Perdėkite į puodą.
- Toje pačioje keptuvėje iki skaidrumo pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną. Tuomet sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas česnako skilteles ir pakepkite apie 30 sekundžių. Viską sudėkite į puodą.
- Pomidorų odelę įpjaukite į keturias dalis, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite apie 1 min. Tuomet nulupkite odelę ir išpjaukite vietas, kur auga kotelis ir nepjaustytus sudėkite į puodą bei supilkite karštą vištienos sultinį.
- Kai užvirs, ant silpnos ugnies troškinkite 45 min. Pabaigoje sudėkite pomidorų padažą, čiobrelio lapelius, cukrų ir viską išmaišykite.
- Patiekite su bulvių koše.
Skanaus :)
Kadangi po ranka buvo vistienos kulseles sis receptukas sauniai pasitarnavo.Nereikalaujantis daug darbo, o skonis atpirko viska:) Aciu!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Lora :) kokia puiki mintis :)
Panaikinti