2016 m. vasario 1 d., pirmadienis

TROŠKINTA ANTIENOS KULŠELIŲ MĖSA SU POMIDORAIS

Minkšta mėsytė, nuostabaus skonio padažas su pomidorais - puikus derinys ir pasirinkimas :)


  •  520 g Lapino puotos ančiukų kulšelių;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako 
  • 3 vidutinio dydžio pomidorų;
  • 250 ml vištienos sultinio;
  • 2 v.š. pomidorų padažo;
  • 1 a.š. šviežių čiobrelių lapelių;
  • 1 a.š. cukraus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuo kulšelių nupjaukite odą ir riebalus, palikite tik mėsą, kurią supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Užberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išmaišykite.
  2. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir lengvai apskrudinkite iš abiejų pusių. Perdėkite į puodą.
  3. Toje pačioje keptuvėje iki skaidrumo pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną. Tuomet sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas česnako skilteles ir pakepkite apie 30 sekundžių. Viską sudėkite į puodą.
  4. Pomidorų odelę įpjaukite į keturias dalis, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite apie 1 min. Tuomet nulupkite odelę ir išpjaukite vietas, kur auga kotelis ir nepjaustytus sudėkite į puodą bei supilkite karštą vištienos sultinį.
  5. Kai užvirs, ant silpnos ugnies troškinkite 45 min. Pabaigoje sudėkite pomidorų padažą, čiobrelio lapelius, cukrų ir viską išmaišykite.
  6. Patiekite su bulvių koše.
Skanaus :)


2 komentarai:

  1. Kadangi po ranka buvo vistienos kulseles sis receptukas sauniai pasitarnavo.Nereikalaujantis daug darbo, o skonis atpirko viska:) Aciu!

    AtsakytiPanaikinti