2016 m. vasario 2 d., antradienis

"BULGUR" KRUOPŲ SALOTOS SU AVINŽIRNIAIS IR SPANGUOLĖMIS

Greitai pagaminamos skanios salotos, kurias galite pasiruošti į darbą pietums ar lengvai vakarienei :)


2 porcijoms:

  • 100 g "Bulgur" kruopų;
  • 240 g konservuotų ar virtų avinžirnių;
  • 20 g džiovintų spanguolių;
  • 20 g džiovintų razinų;
  • 2 morkų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • citrinos sulčių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;


  1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.
  2. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite morkas ir kepkite keletą minučių, kol morkos šiek tiek suminkštės. Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytą česnako skiltelę ir kepkite dar apie 30 sekundžių. Palikite atvėsti.
  3. Bulgur kruopas supilkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5-7 min., supilkite į sietelį ir palikite atvėsti.
  4. Į dubenį sudėkite kruopas, avinžirnius, spanguoles, razinas, keptas morkas, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, suberkite petražoles, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą