Greitai pagaminamos skanios salotos, kurias galite pasiruošti į darbą pietums ar lengvai vakarienei :)
2 porcijoms:
- 100 g "Bulgur" kruopų;
- 240 g konservuotų ar virtų avinžirnių;
- 20 g džiovintų spanguolių;
- 20 g džiovintų razinų;
- 2 morkų;
- 1 skiltelės česnako;
- citrinos sulčių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.
- Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite morkas ir kepkite keletą minučių, kol morkos šiek tiek suminkštės. Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytą česnako skiltelę ir kepkite dar apie 30 sekundžių. Palikite atvėsti.
- Bulgur kruopas supilkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5-7 min., supilkite į sietelį ir palikite atvėsti.
- Į dubenį sudėkite kruopas, avinžirnius, spanguoles, razinas, keptas morkas, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių, suberkite petražoles, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą