2017 m. sausio 31 d., antradienis

KARŠTI SUMUŠTINIAI SU KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS

Vos dirstelėjus gali pasirodyti, kad tai dar vien eiliniai karšti sumuštiniai. Tačiau neapsigaukite, nes puikų skonį jiems suteikia kamarelizuoti svogūnai :)


8 sumuštiniams:
  • 16 kvadratinių batono riekelių;
  • 8 riekelių pjaustyto sūrio;
  • 8 riekelių kumpio;
  • sviesto (aptepimui);
karamelizuotiems svogūnams:
  • 4 didelių svogūnų;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 4 v.š. rudojo cukraus;
  • 4 v.š. raudonojo vyno acto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies tol, kol svogūnai suminkštės ir apkeps.Tuomet sudėkite cukrų, actą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir maišydami dar kepkite, kol skystis nugaruos.
  2. Imkite 8 batono riekeles, iš abiejų pusių aptepkite minkštu sviestu ir sudėkite į kepimo skardą. Ant kiekvienos uždėkite keptų karamelizuotų svogūnų, sūrio riekelę ir kumpio riekelę. Tada ant viršaus vėl uždėkite iš abiejų pusių sviestu apteptas batono riekeles.
  3. Sumuštinius apskrudinti galite arba sausoje keptuvėje, arba orkaitėje, kurią įkaitinkite iki 220 laipsnių įjungę grilio režimą (nepamirškite sumuštinių apversti, kai apskrus iš vienos pusės).
Skanaus ;)


2017 m. sausio 29 d., sekmadienis

SPAGETI MAKARONAI SU MIDIJOMIS

Be galo skanus padažas gavosi prie spageti makaronų. O midijas galite keisti krevetėmis ar įvairių jūros gėrybių mišiniu.


 2-3 porcijoms:

  • 250 g spageti makaronų (naudojau Dobele);
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 raudonosios čili paprikos;
  • 2 a.š. kaparėlių;
  • 2 nedidelių šviežių cukinijų;
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • 100 ml sauso balto vyno (galite keisti vištienos sultiniu);
  • 200 g šaldytų midijų;
  • 200 ml grietinėlės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės;
  • 20 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Cukinijas supjaustykite šiaudeliais (naudokite daržovių pjaustyklę). Sudėkite ant rankšluoščio ir po keletos minučių nuspauskite skystį.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir kaparėlius. Pakepkite minutėlę.
  3. Tada dėkite cukinijų šiaudelius, permaišykite ir supilkite vyną (arba vištienos sultinį). Kai užvirs, dėkite per pusę pjaustytus vyšninius pomidorus, šaldytas midijas, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir patroškinkite keletą minučių. 
  4. Išjunkite ugnį, patarkuokite šiek tiek citrinos žievelės, suberkite parmezano sūrį, pjaustytas petražoles, dėkite išvirtus spageti makaronus, viską išmaišykite ir patiekite.
Skanaus ;)


"everydaygourmettv"

2017 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU DARŽOVĖMIS IR GRAIKINIAIS PRIESKONIAIS

Jau ne kartą esu minėjus (ir faktas, kad dar kartosiuos :)) ), bet orkaitėje gaminamiems patiekalams iš tiesų jaučiu "silpnybę". Ir dėl sutaupomo laiko, ir dėl skonio. Daržovės galite naudoti, kokias tik širdis geidžia. Krūtinėlės gavosi sultingos, daržovės su graikiškais prieskoniais itin gardžios - tobula vakarienė :) Pirmyn gaminti!


4 porcijoms:
  • 4 vištienos krūtinėlių be odos;
  • 3 v.š. medaus;
  • 2 v.š. baltojo vyno acto;
  • 1 v.š. rudojo cukro;
  • 1 a.š. kajeno pipirų;
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • 2 išspaustų skiltelių česnako;
  • 1 v.š. kukurūzų krakmolo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
daržovių garnyrui:
  • 8-10 vidutinio dydžio bulvių;
  • 3-4 morkų;
  • 1 mėlynojo svogūno;
  • 2 a.š. "Kotanyi Lietuva" graikiškų prieskonių (svogūnas, rozmarinas, čiobreliai, bazilikas, paprika, raudonėlis, šalavijas, mėta);
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  1. Dubenyje sumaišykite visus išvardintus ingridientus vištienos marinavimui. Tuomet sudėkite krūtinėles, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  2. Bulves kruopščiai nuplaukite (galite ir nuskusti), morkas nuskuskite, svogūną - nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną - į 8 dalis. Daržovės sudėkite į kepimo skardą, apibarstykite graikiškais prieskoniais, pagardinkite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba tol, kol daržovės pradės minkštėti.
  3. Išimkite skardą, daržovės praskirstykite į šonus, o per vidurį išdėliokite vištienos krūtinėles ir ant jų viršaus supilkite marinatą. Padidinkite kaitrą iki  200 laipsnių ir kepkite ~20 min. arba tol, kol vištiena ir daržovės bus iškepusios.
Skanaus ;)

2017 m. sausio 25 d., trečiadienis

JAUTIENOS KEPSNYS SU BULVIŲ APKEPU IR PELĖSINIU SŪRIU

Mėgstantys pelėsinį sūrį būtinai turi išmėginti šį bulvių apkepą - tobulo skonio! Be to, jis idealiai tiks prie jautienos kepsnio. Tad šuoliuokite į virtuvę ir gaminkite :)

  • 2 vnt. po 210 g jautienos mentės didkepsnių (naudojau "Kitchen-me" Black angus didkepsnį);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • šakelės šviežio rozmarino;
  • 50 g sviesto;
bulvių apkepui:
  • 0,5 kg nuskustų bulvių;
  • 200 g grietinėlės;
  • 100 g pelėsinio sūrio;
  • 20 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • sviesto indo ištepimui;
  1. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite į puodą, įberkite žiupsnelį druskos, užpilkite grietinėle ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10 min. arba tol. kol bulvės šiek tiek suminkštės. Nuolat prižiūrėkite, kad neprisviltų.
  2. Kepimo indą (naudojau apvalų 29 cm skersmens) ištepkite sviestu, dėkite pusę apvirtų bulvių, tuomet patrupinkite 50 g pelėsinio sūrio, sudėkite likusią dalį bulvių, ant viršaus vėl išdėliokite 50 g pelėsinio sūrio, užberkite parmezano sūrį, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. arba tol, kol bulvės iškeps ir gražiai apskrus.
  3. Jautienos kepsnius iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite kepsnius ir kepkite apie 3-4 min., tuomet apverskite, ir sudėkite česnako skilteles, rozmarino šakelę ir sviest gabalėlį. Kepkite dar apie 3-4 min. vis laistydami ištirpusiu sviestu. Perdėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  5. Jautienos kepsnį pateikite su bulvių apkepu ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus :)


bulvių apkepo receptas iš "Beatos virtuvės"

2017 m. sausio 21 d., šeštadienis

UŽKADĖLĖS SU TRAŠKIA DUONELE IR LAŠIŠA

Šį kartą užkandžiams pasirinkau "FINN CRIPS" traškias grūdų duoneles su česnaku ir žolelėmis, kuriose gausu maistinių skaidulų mažai kalorijų ir riebalų. Ir išalkus labai skanu pasigriebti tokias duoneles ir triaukšti tiesiog vienas :)


  •  130 g "FINN CRIPPS" duonelių su česnaku ir žolelėmis;
  • 120 g rūkytų lašišų file;
  • 125 g tepamo sūrio (pvz. philadelphia);
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • gabalėlio agurko;
  • druskos;
  1. Tepamą sūrelį sumaišykite su krapais ir žiupsneliu druskos.
  2. Lašišą supjaustykite nedidelėmis juostelėmis, agurką - griežinėliais ir po to padalinkite dar į keturias dalis.
  3. Ant duonėlės tepkite sūrio, dėkite lašišą ir agurko gabalėlį.
Skanaus ;)



2017 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

SPAGETI MAKARONAI SU KEPTAIS ČESNAKAIS

Jei atvirai, tai jau antra diena neatsivalgau šių makaronų. Kepti česnakai ir parmezano sūris suteikia ypatingą skonį, rimtai :) Be to ir pagaminsite labai greitai.


4 porcijoms:

  • 400 g spageti makaronų (naudojau "Dobele");
  • 8-10 česnako skiltelių;
  • 5-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
  • saujelės šviežių pjaustytų petražolių;
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • druskos;
  1. Spageti makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio, nukoškite ir sudėkite atgal į puodą. Pasilikite šiek tiek makaronų nuoviro.
  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų (imkite mažesnę keptuvę, kad dugnas būtų padengtas aliejumi). Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir kepkite tol, kol griežinėliai gražiais apskrus. Suberkite aitriąsias paprikas, permaišykite.
  3. Keptuvės turinį supilkite ant makaronų, sudėkite pjaustytas petražoles, suberkite parmezano sūrį, įpilkite šlakelį makaronų nuoviro, pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite.
  4. Patiekiant ant viršaus užtarkuokite dar šiek tiek parmezano sūrio.
Skanaus ;)


receptas iš "www.donalskehan.com"

2017 m. sausio 18 d., trečiadienis

TRAŠKŪS IR AŠTRŪS ANTIENOS GABALIUKAI SU RYŽIAIS

Kad antienos gabaliukai neprarastų traškumo, padažą ant jų pilkite prieš patiekiant arba galite supilti į atskirą indelį ir valgant pamirkyti.


2 porcijoms:

  • 340 g šviežios antienos kulšelių mėsos su oda (naudojau "Lapino puotos");
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • 1 a.š. kajeno pipirų;
  • 1 a.š. malto kumino;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų;
  • miltų (apvoliojimui);
padažui:
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • 1 a.š. citrinos sulčių;
  • 1 a.š. medaus;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Antieną mėsą gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Apibarstykite rūkyta paprika, kajeno pipirais, maltu kuminu, įberkite žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų, viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis apie 30 min.
  2. Puode arba friutiūrinėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną antienos gabalėlį apvoliokite miltuose, nupurtykite ir kepkite, kol gražiai apskrus. Nesudėkite visų gabalėlių iš karto, o iškepkite per 2-3 kartus.
  3. Patiekite su ryžiais ir mėgstamu garnyru bei paruoštu padažu iš išvardintų ingridientų.
Skanaus ;)


2017 m. sausio 14 d., šeštadienis

MORKŲ IR APELSINŲ SALOTOS

Traškios ir sultingos salotos, greitai paruošiamos ir labai dera prie paukštienos patiekalų :)


2 porcijoms:
  • 200 g morkų;
  • 2 didelių apelsinų;
  • 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  • 30 g kedrinių pinijų (naudojau "Arimex");
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite per burokinę tarką.
  2. Aštriu peiliu nulupkite apelsinų žievelę ir supjaustykite skiltelėmis, laikydami virš dubenėlio.
  3. Skilteles sudėkite į dubenį su morkomis, o iš išpjaustyto apelsino išspauskite sultis, supilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  4. Padažą supilkite ant morkų ir apelsinų bei išmaišykite.
  5. Prieš patiekiant, užberkite sausoje keptuvėje pakepintų kedrinių pinijų.
Skanaus ;)


receptas iš knygos "Salotos"

2017 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

VIŠTIENOS SALOTOS SU MAKARONAIS

Žinot, be galo malonu, kai tave pastebi įvairūs tiekėjai ir pasiūlo bendradarbiavimą :) Tai paskatina pasitempti, daugiau gaminti ir idėjomis dalintis su Jumis.
Šį kartą draugaujame su "DobeleLietuva", kurie pavaišino puikiais makaronais. Tai tik pirmas ir tikrai nepaskutinis receptas :)
Salotos sočios, todėl 4 asmenis laisvai pamaitinsite per pietus ar vakarienės metu.


  • 2 virtų vištienos krūtinėlių be odos;
  • 175 g šparaginių pupelių;
  • 300 g vamzdelių formos makaronų "Penne rigate";
  • 150 g natūralaus jogurto;
  • 1 išspaustos česnako skiltelės;
  • 1 a.š. kario miltelių;
  • 1 žalia aitrioji paprika;
  • 4 pomidorų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Indelyje sumaišykite jogurtą, česnaką, kario miltelius, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite pailgais gabalėliais pjaustytas virtas vištienos krūtinėles ir viską gerai išmaišykite. Palikite pastovėti apie pusvalandį.
  2. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
  3. Šparagines pupelės supjaustykite nedideliais gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje apie 5 min.
  4. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite.
  5. Dubenyje sumaišykite pomidorus, šparagines pupeles, makaronus ir ant viršaus sudėkite vištieną su padažu.
Skanaus ;)


receptas iš knygos "Salotos"

2017 m. sausio 11 d., trečiadienis

JAUTIENA SU PIKANTIŠKOMIS MAKARONŲ SALOTOMIS

      Facebook'o profilyje pasigyriau gavus dovanų nuo draugės salotų knygą, kurioje net 200 receptų ir prisižadėjau, kad visus pagaminsiu per 2017 metus. Jūs man pasakykite, kas mane traukė už liežuvio? :)) Žinoma, stengsiuosi jų pagaminti kuo daugiau. O jei nepavyks, tuomet kitus perkelsim į kitus metus :)
Šiam kartui rimtos makaronų salotos su jautiena, kurios atstoja antrą patiekalą - du viename trumpai tariant.

  • 400 g jautienos nugarinės ir išspjovos didkespnis su T formos kaulu (naudojau "Kitchen-me");
  • 200 g makaronų;
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • gabalėlis šviežio agurko;
marinatui:
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 1 a.š. tarkuoto šviežio imbiero;
  • 1 išspaustos česnako skiltelės;
padažui:
  • 1 v.š. krienų;
  • 60 ml natūralaus jogurto;
  • 1 išspaustos česnako skiltelės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Marinatui: negiliame indelyje sumaišykite visus ingridientus. Dėkite jautienos steiką ir marinuokite apie 30 min. (po 15 min. mėsą apverskite). 
  2. Steiką išimkite iš marinato, nusausinkite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių po 3-4 min. Kepsnį perdėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  3. Išvirkite makaronus ir palikite nusivarvėti.
  4. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Agurką perpjaukite išilgai perpus, šaukšteliu išgremžkite sėklas ir supjaustykite plonais pusmėnuliais.
  5. Į dubenį sudėkite makaronus, pomidorus, agurkus ir supilkite padažą, sumaišytą iš išvardintų ingridientų. Gerai išmaišykite.
  6. Kepsnį supjaustykite griežinėliais ir patiekite su makaronų salotomis.
Skanaus ;)


receptas iš knygos "Salotos"

2017 m. sausio 9 d., pirmadienis

UŽKANDĖLĖS: VĖRINUKAI SU SŪRIU IR CHORIZO DEŠRA

Šie vėrinukai nestebino tikrą to žodžio prasme. Neapsigaukite, jei iš pirmo žvilgsnio pamačius ingridientus neatrodys skanu. Patikinu, kad paragavus nelabai ir eis sustoti :)
Vėrinukams naudojau sūrį JALSBERG be laktozės, kuris yra šiek tiek salstelėjęs su vos vos juntamu riešuto poskoniu. Todėl netoleruojantys laktozės, drąsiai gali rinktis užkandžiams šį sūrį.


16 vėrinukų:
  • 50 g JALSBERG sūrio griežinėlių (4 vnt.);
  • 50 g pjaustytos Chorizo dešros griežinėlių (8 vnt.);
  • 16 vnt. griežinėlių konservuotų pjaustytų artišokų;
  • 16 vnt. griežinėlių konservuotų ant grotelių keptos paprikos saulėgrąžų aliejuje;
  • 16 vnt. juodųjų alyvuogių;
  1. Sūrio griežinėlius perpjaukite į 4 kvadratėlius.
  2. Chorizo dešros griežinėlius perpjaukite per pusę.
  3. Ant iešmelio maukite sūrį, konservuotą papriką ir artišoką, dešrą ir užmaukite alyvuogę.
Skanaus ;)




UŽKANDŽIŲ PADĖKLAS

Atnešu dar vieną puikų užkandžių padėklą. Daug skonių, dar didesnė galimybė susikurti kuo įvairesnį užkandį. Stebėkite, kokius variantus darosi draugai ir nebijokite kopijuoti :)
Pagrindinis akcentas į kreminės tekstūros mėlynąjį sūrį, su kuriuo niekada ir niekur neprašausite.


  • 125 g ILE DE FRANCE mėlynojo BRIE sūrio;
  • 100 g duonos lazdelių;
  • 100 g ruginių duonos traškučių;
  • 100 g pjaustytos vytintos dešros;
  • 70 g vytinto kumpio griežinėlių;
  • 50 g brandinto sūrio griežinėlių;
  • saujelės graikinių riešutų ir džiovintų abrikosų;
  • didelės kekės žaliųjų vynuogių;
  • žaliųjų ir juodųjų alyvuogių;
  • kelių šaukštų skysto medaus;
Visus ingridientus sudėliokite padėkle ir pateikite.
Skanaus ;)


UŽKANDŽIŲ PADĖKLAS

Nauji metai - nauji tikslai! Tikiuosi, kad susidėliojote viską į savo vietas ir tęsiate senai pradėtus darbus ir išsikėlėte naujus tikslus :) 
O aš noriu pasidalinti užkandžių idėja, kuria vaišinomės pasitinkant Naujuosius metus. Tik dar kartą įsitikinau, kad kokybiški produktai būtini, norint nustebinti draugus ir aišku save. Nuoširdžiai siūlau pasirinkti nesudėtingą pateikimo būdą, kuriam nesugaišite daug laiko ir kiekvienas galės susikurti individualų užkandį. Puiku, tiesa? :)
Norisi akcentuoti tai, kad Finn crisp duonelės itin dera su kreminės tekstūros ir gaivaus skonio Castello sūriu. Užkandžiai gaunasi be galo skanūs ir nei trupučio neapsunkina skrandžio. Idealus pasirinkimas!

  • 100 g Finn crisp ruginių duonos traškučių;
  • 125 g Castello kreminio sūrio su ananasais;
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • 70 g vytinto kumpio griežinėlių;
  • 50 g Chorizo dešros griežinėlių;
  • kekės žaliųjų vynuogių;
  • žaliųjų, juodųjų alyvuogių;
Visus išvardintus ingriendus gražiai išdėliokite ant padėklo ir patiekite.
Skanaus ;)