Daugelis šiuos makaronus maišo su ryžiais, nes jie panašūs savo forma :) Jie labai tinka naudoti sriuboms ir salotoms.
- 200 g "Puntine grandi" makaronų (naudojau "Dobele");
- 240 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
- 5 ridikėlių;
- 1 didesni pomidoro;
- 2 vidutinio dydžio agurkėlių;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, supilkite į kiaurasamtį ir palikite atvėsti.
- Iš pomidoro ir agurko išskobkite sėklas.
- Į dubenį sudėkite atvėsintus makaronus, gabalėliais supjaustytą pomidorą, agurkėlius, ridikus, suberkite papriką, krapus, pagadinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)
p.s. iš pomidorų ir agurkų galite neišimti sėklų, jei salotas suvalgysite netrukus. Aš išėmiau, kad jos "nepavandeniuotų", nes nešiausi pietums į darbą :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą