2018 m. spalio 21 d., sekmadienis

KEPTA ANČIUKŲ KULŠELIŲ MĖSA SU VOVERAITĖMIS

Voveraitės yra mano mėgstamiausia grybo rūšis. Jau kelinti metai iš eilės keliauju į mišką jų pasirinkti. Šiais metais jas kruopščiai nuploviau, suplėšiau, palikau apdžiūti ir tada porcijomis sudėjau į maišelius ir užšaldžiau orkaitėje. Tokiu būdu paruoštas iš karto galite dėti į keptuvę į patiekalą :)


2-3 porcijos:
  • 340 g "Lapino puotos" šviežios ančių kulšelių mėsos;
  • 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 100 g nevirtų voveraičių;
  • 1,5 v.š. balzaminio acto;
  • 1 v.š. medaus;
  • 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite kulšelių mėsą. Vis pamaišant, kepkite ~10 min. 
  2. Tuomet pagreitinkite ugnį ir sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę, pusžiedžiais - svogūną. Dažnai maišant kepkite, kol suminkštės.
  3. Galiausiai sudedame voveraites, griežinėliais pjaustytą česnaką, pilame actą, medų, suberiame čiobrelius, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišome ir pakepame keletą minučių.
  4. Patiekiame pasirinktinai su makaronais, ryžiais ar bulvėmis.
Skanaus ;)

2018 m. spalio 17 d., trečiadienis

KOPŪSTŲ MIŠRAINĖ SU PAPRIKOMIS ŽIEMAI

Laaabai skani mišrainė, išbandyta ne kartą. Ji puikiai tinka prie visų mėsos patiekalų, todėl nedvejodami galite gaminti :)


  • 2,5 kg kopūstų;
  • 0,5 g raudonosios paprikos;
  • 0,5 kg morkų;
  • 0,5 kg svogūnų;
  • 100-150 g cukraus;
  • 200 ml aliejaus;
  • 200 ml 9 proc. acto;
  • 1,5 v.š. druskos;
  1. Kopūstus supjaustykite peiliu arba specialia pjaustykle, morkas sutarkuokite, papriką - griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais.
  2. Viską sudėkite į didelį puodą, supilkite cukrų, aliejų, actą, druską ir rankomis viską gerai sumaigykite, kad suminkštėtų kopūstai ir atsirastų sultys.
  3. Mišrainę dėkite į iškaitintus stiklainius labai gerai pagrūsdami, kad neliktų oro tarpų ir užsukite dangteliais.
  4. Laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje.
Skanaus ;)

p.s. iš šios porcijos gausite ~2 l mišrainės.

receptas iš "neringa-blogas.com"

2018 m. spalio 7 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTOS ANTIENOS KULŠELĖS SU DARŽOVĖMIS

Be ilgų marinavimų lengvai paruošite šį patiekalą. Su nuostabiu daržovių garnyru ir be galo gardžiu susidariusiu padažu :)


 4 porcijoms:
  • 4 vnt. "Kitchen me" antienos kulšelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 1 didelės raudonosios paprikos;
  • 1 didelio mėlynojo svogūno;
  • 240g smulkintų konservuotų pomidorų;
  • 2 skiltelių česnakų;
  • 4 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 l vištienos sultinio;
  1. Antienos kulšeles iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir malta paprika. Dėkite į aliejumi pateptą gilesnę kepimo skardą kulšeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20 min.
  2. Tuomet išimkite kulšeles, supilkite konservuotus pomidorus, dėkite stambiai supjaustytą papriką, pusžiedžiais - svogūną, griežinėliais - bulves, išspauskite česnako skilteles, supilkite vištienos sultinį, viską gerai išmaišykite. Ant viršaus sudėkite antienos kulšeles ir kepkite dar ~40 min.
Skanaus ;)