Voveraitės yra mano mėgstamiausia grybo rūšis. Jau kelinti metai iš eilės keliauju į mišką jų pasirinkti. Šiais metais jas kruopščiai nuploviau, suplėšiau, palikau apdžiūti ir tada porcijomis sudėjau į maišelius ir užšaldžiau orkaitėje. Tokiu būdu paruoštas iš karto galite dėti į keptuvę į patiekalą :)
2-3 porcijos:
- 340 g "Lapino puotos" šviežios ančių kulšelių mėsos;
- 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
- 1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 100 g nevirtų voveraičių;
- 1,5 v.š. balzaminio acto;
- 1 v.š. medaus;
- 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite kulšelių mėsą. Vis pamaišant, kepkite ~10 min.
- Tuomet pagreitinkite ugnį ir sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę, pusžiedžiais - svogūną. Dažnai maišant kepkite, kol suminkštės.
- Galiausiai sudedame voveraites, griežinėliais pjaustytą česnaką, pilame actą, medų, suberiame čiobrelius, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišome ir pakepame keletą minučių.
- Patiekiame pasirinktinai su makaronais, ryžiais ar bulvėmis.
Skanaus ;)