2019 m. vasario 24 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTAS JAUTIENOS STEIKAS SU ROZMARINAIS

Sultingas kepsnys su šviežiais rozmarinais, keletas bulvyčių, pomidorų ir skanus patiekalas paruoštas :)


2 porcijos:
  • 2 vnt. x 220g "Kitchen me" brandintos jautienos mentės didkepsnių;
  • 0,5 a.š. džiovintų česnakų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 3 vnt. virtų bulvių su lupenomis;
  • 9-10 vnt. vyšninių pomidorų;
  • 1 šakelė šviežio rozmarino;
  • kelių nedidelių gabalėlių sviesto;
  1. Jautienos didkepsnius gerai nusausinkite popieriniu virtuviniu rankšluoščiu. Iš abiejų pusių apibarstykite česnaku, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite didkepsnius ir kepkite ant stipresnės nei vidutinės kaitros. Šalia išdėliokite pusiau perpjautas bulves. Kai tik viena pusė didkepsnio apskrus, apverskite ir užberkite smulkintų rozmarinų lapelių. Bulves taip pat apverskite. Galiausiai sudėkite pomidorus ir pabaikite kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-6 min.
  3. Išimkite iš orkaitės, ant jautienos kepsnių uždėkite po kelis gabalėlius sviesto ir kai šie išsilydys, patiekite į stalą.
Skanaus ;)

2019 m. vasario 23 d., šeštadienis

KRUASANAI ĮDARYTI KEPTOMIS KREVĖTĖMIS

Tokiems įdarytiems kruasanams retas, kuris gali atsispirti :) Įdarai gali būti įvairūs ir su jais niekada neprašausite pro šalį.


3 vnt.:
  • 3 kruasanų;
  • 9 nevirtų tigrinių krevečių;
  • žiupsnelio džiovintų česnakų;
  • žiupsnelio rūkytos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 1 nedidelio avokado;
  • 3 plonų griežinėlių šaltai rūkyto kiaulienos kumpio;
  • 5 vyšninių pomidorų;
  1. Krevetes iš abiejų pusių apibarstykite česnakais, paprika, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite krevetes ir kepkite iš kiekvienos pusės po 2 min. arba tol, kol iškeps.
  3. Išilgai perpjaukite kruasanus, išdėliokite pjaustytas avokado skilteles, kiaulienos kumpį, per pusę perpjautus pomidorus ir keptas krevetes.
Skanaus ;)

2019 m. vasario 16 d., šeštadienis

MINI PICOS ĮDARYTOS KUMPIU IR POMIDORAIS

Dalinuosi labai skania ir tikrai puikia užkandžių idėja. Vėl gi, įdaras gali būti pagal jūsų pasirinkimą. Bet juk kartais tiesiog reikalinga idėja ar ne? :)


6 vnt.:
  • 3 lapelių šaldytos bemielės tešlos;
  • šiek tiek pomidorų padažo;
  • 6 vnt. vyšninių pomidorų;
  • 4 plonų griežinėlių šaltai rūkyto kiaulienos kumpio;
  • tarkuoto fermentinio sūrio;
  • žiupsnelio pjaustytos žaliosios poro dalies;
  • plakto kiaušinio aptepimui;
  1. Atšildykite tešlos lapelius, perpjaukite per pusę, įpjaukite krašteliuose ne iki galo ir perkeiskite iš vienos pusės į kitą.
  2. Kiekvieną gabalėlį patepkite pomidorų padažu, viename šone dėkite per puse perpjautą pomidorą, kitame - kiaulienos kumpį, per vidurį užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir ant viršaus pjaustyto poro. Kraštelius aptepkite kiaušini plakiniu.
  3. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Skanaus ;)

2019 m. vasario 15 d., penktadienis

ORKAITĖJE KEPTOS ANTIENOS KULŠELĖS SU KOKOSŲ PADAŽU

Šiam patiekalui nepakartojamą skonį suteikia kokosų padažas ir antienos jums marinuoti neprireiks, viską paruošite akimirksniu ;)


4 porcijos:
  • 4 vnt. "Lapino puotos" antienos kulšelių;
  • 1 svogūno;
  • 200 ml vandens;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 1 vištienos sultinio kubelio;
  • 1 a.š. maltos ciberžolė;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Antienos kulšeles iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iš abiejų pusių apskrudinkite kulšeles. Sudėkite į kepimo indą, uždenkite folija ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min., tuomet nuimkite foliją ir dar kepkite ~ 30 min.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, kepkite keletą minučių tol, kol jis suminkštės. Tuomet supilkite vandenį, kokosų pieną, dėkite sultinio kubelį, ciberžolę, viską gerai išmaišykite ir troškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies ~15 min. arba tol, kol padažas sutirštės.
  4. Patiekite su mėgstamomis kruopomis.
Skanaus ;)

2019 m. vasario 10 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTOS VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS U DŽIOVINTAIS POMIDORAIS IR MOCARELOS SŪRIU

Kartu su krūtinėlėmis galite kepti savo mėgstamas daržoves. Tik atkreipkite dėmesį, jei jos turi kepti ilgiau nei krūtinėlės, tuomet į orkaitę pašaukite skardą su daržovėmis ir jas kepkite pirmiausiai.


3 porcijos:

  • 3 vnt. (500g) vištienos krūtinėlių;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 a.š. džiovinto česnako;
  • 8-10 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje;
  • 125 g mocarelos rutuliukų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • pasirinktinai daržovių (naudojau pievagrybius ir šparagines pupeles);
  1. Krūtinėles perpjaukite išilgai, iš abiejų pusių apibarstykite raudonėliais, česnaku, druska, maltais juodaisiais pipirais. 
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite krūtinėles ir max po minutę apkepkite iš abiejų pusių (jos neturi iškepti).
  3. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite daržovės, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. Išdėliokite vištienos krūtinėles, ant jų viršaus dėkite džiovintus pomidorus ir per pusę perplėštus mocarelos rutuliukus. Ant viršaus galite užpilti aliejaus nuo džiovintų pomidorų.
  4. Kepkite 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Skanaus ;)


2019 m. vasario 9 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTI KALAKUTIENOS KUKULIUKAI SU SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

Be papildomų riebalų orkaitėje kepti kalakutienos kukuliukai ir dar visą kiekį iškepsite vienu metu. Man orkaitėje gaminti patiekalus vienas malonumas :)
Beje, patiekti galite ir salotų pavidalu ar su mėgstamu garnyru.


~23 vnt.:
  • 1 kg malto kalakutienos faršo;
  • 2 kiaušinių;
  • 6-8 didesnių aliejuje marinuotų džiovintų pomidorų puselių;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 2-3 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • saujelės pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • ~40 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
  1. Į dubenį sudėkite kalakutienos faršą, įmuškite kiaušinius, sudėkite smulkiais gabalėliais pjaustytus džiovintus pomidorus, suberkite maltą papriką, džiūvėsėlius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Formuokite vidutinio dydžio rutuliukus ir sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
  3. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min., tuomet užberkite ant viršaus sūrio ir dar kepkite 10-15 min.
  4. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

2019 m. vasario 6 d., trečiadienis

KEPTI JAUTIENOS GABALIUKAI SU KREVETĖMIS

Jei dievinate krevetes ir jautieną, šis patiekalas bus kaip tik jums :) Aš visada rekomenduoju pirkti šviežias krevetes arba šaldytas, bet jokiu būdu nevirtas. Skirtumas tikrai akivaizdus, nes krevetės tuomet būna sultingos, nebent netyčia jas perkepsite :)


4 porcijos:
padažui:
  • 4 v.š. sojos padažo;
  • 2 v.š. raudonojo vyno acto;
  • 1 v.š. medaus;
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Į indelį sudėkite visus padažui išvardintus ingridientus ir išmaišykite.
  2. Plonomis juostelėmis susipjaustykite jautienos didkepsnius;
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite jautienos juosteles. Tuomet atidėkite jas į šalį.
  4. Išvalykite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite krevetes. Kepkite po keletą minučių iš abiejų pusių tol, kol jos gražiai paraus ir bus iškepusios. Tuomet sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas česnako skilteles, pakepkite apie 30 sekundžių, sudėkite keptas jautienos juosteles, supilkite padažą. Ir kai jis užvirs, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)

2019 m. vasario 5 d., antradienis

SPRANDINĖS SUKTINUKAI SU PAPRIKŲ IR SVOGŪNŲ ĮDARU

Sultingi suktinukai visuomet puikus pasirinkimas, kuriuos įdaryti galite pagal savo fantaziją. O rūkyta šoninė suteiks lengvą dūmo skonį - nem :)


 2-3 porcijoms:

  • 5 vnt. didelių kiaulienos sprandinės kepsnių;
  • maltos raudonosios paprikos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • 10 vnt. šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
įdarui:
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 svogūno;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Sprandinės kepsnius plonai išmuškite iš abiejų pusių ir apibarstykite malta raudonąją paprika ir maltais pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką ir pusžiedžiais - svogūną. Kepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės, tuomet pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  3. Paruoštą įdarą padalinkite ant kepsnių, atsargiai susukite, apvyniokite kiekvieną su 2 šoninės juostelėmis ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais.
  4. Suktinukus apskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių ir sudėkite į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi.
  5. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


2019 m. vasario 3 d., sekmadienis

MAKARONŲ, PUPELIŲ IR TRIUŠIENOS TROŠKINYS

Vieno puodo patiekalas, kuriam pagaminti užtruksite apie pusvalandį :)


3-4 porcijos:
  • 400 g "Lapino puotos" triušienos kumpelių mėsos;
  • 1 svogūno;
  • 2 pomidorų;
  • ~1 l karšto vandens;
  • 120 g orzo makaronų;
  • 200 g konservuotų raudonųjų pupelių'
  • 1,5 a.š. Tom yum pastos;
  • žiupsnelio cukraus;
  • druskos;
  1. Į puodą įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą triušieną. Pakepkite ~2 min., tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir pomidorus. Nuolat maišant kepkite ~3 min.
  2. Tuomet užpilkite ~11 karšto vandens ir kai užvirs, troškinkite 10 min.
  3. Suberkite orzo makaronus, tom yum pasta ir virkite 10-15 min. arba tol, kol makaronai išvirs. 
  4. Galiausiai suberiame pupeles, įberiame žiupsnelį cukraus, druskos, išmaišome ir leidžiame keletą minučių pavirti, kol pupelės sušils.
Skanaus ;)