Nekantrauju pasidalinti su jumis super lengvu būdu pasigaminti pomidorų padažą orkaitėje. Taip, taip skamba tikrai neįprastai :) Kas be galo yra patogu, tai nereikia stovėti prie puodo ir nuolat prižiūrėti virimo procesą. Žodžiu, siūlau išbandyti ir tuo patiems įsitikinti.
2 litrams ir 300 ml:
- 2 kg pomidorų;
- 3 didelių svogūnų;
- 10 skiltelių česnako;
- 100-120 g cukraus;
- 70 ml acto;
- 2 v.š. druskos;
- 4-5 v.š. aliejaus;
- 1 v.š. džiovinto baziliko;
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 a.š. grūstų čili paprikų (nebūtinai);
- Į gilią kepimo skardą dėkite gabalėliais pjaustytus pomidorus, svogūnus, griežinėliais - česnakus, suberkite cukrų, supilkit actą, druską ir prieskonius. Viską išmaišykite ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. ir 10 min.
- Tuomet viską perdėkite į didelį puodą, sumalkite su blenderiu iki vientisos masės, užkaiskite ir kai tik užvirs, supilkite į iškaitintus stiklainius.
Skanaus ;)
p.s. kadangi pas mane dominavo geltoni pomidorai, atitinkamai gavosi ir tokia padažo spalva.
Instagram " my_cozy_garden.lietuva"