Iš moliūgo esu dariusi daržovių troškinį (receptas toks pats, tik vietoj cukinijų naudojau moliūgą. Jį rasite štai ČIA ) bei užšaldžiusi šaldiklyje supjaustytą gabalėliais.
Šiais metais išbandžiau moliūgų tyrę, kuri, pasak maisto blogerių, yra labai universali. Paruošti - vienas juokas :)
- moliūgo;
- Moliūgą perpjauname pusiau ir išimame sėklas.
- Jei moliūgas labai didelis, tuomet puses perpjaukite į 2-3 dalis.
- Į didelę kepimo skardą dėkite moliūgą perpjauta dalimi į viršų ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje valandą arba tol, kol suminkštės.
- Moliūgo vidus turi būti minkštas ir lengvai kabintis šaukštu.
- Jei moliūgas bus labai sultingas, tuomet minkštimą sudėkite į kiaurasamtį, Jei ne tuomet atvėsusį galite dėti į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Paruoštą tyrę šaldytuve galite laikyti apie savaitę arba porcijomis sušaldyti ir laikyti šaldiklyje.
- Naudojimas labai įvairus: į sriubas, troškinius, padažus, pyragus, virtinukus ir t.t.
Fantazijos ir skanių patiekalų :)
idėjos: "www.sezoninevirtuve.lt" ir "antmedineslenteles.com"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą