Turbūt pasiūlymų gauti gigantiškų cukinijų netrūksta :)))) Visi be galo dosnūs ir tik laukia, kaip jomis "atsikratyti" :) O jei rimtai, tai taikliai vieno žmogaus užduotas klausimas: o kam jūs tokias dideles jas auginate? Tiesiai į dešimtuką! Skinkite jas ženkliai anksčiau, kai dar neperaugusios, kai dar žievė yra nesukietėjusi. Bus mažiau vargo visais atvejais.
Ok, o dabar prie recepto. Labai paprastas, labai skanus, be jokio acto ir gan greitai paruošiamas. Čia, žinoma, neskaičiuojant pasiruošimo darbų, kurie daugiausia laiko ir suryja. Vietoj cukinijos galite naudoti moliūgą, bus tikrai labai gardu.
5,5 l:
- 3,5 kg išdarinėtų cukinijų;
- 2 kg pomidorų;
- 3 didelių svogūnų;
- 5 didelių česnako skiltelių;
- 5 čili pipirų (jei norisi aštrumo);
- 100-120 g cukraus;
- 50 ml aliejaus;
- 1 v.š. maltos raudonosios paprikos;
- 2-3 v.š. druskos;
- Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, smulkiai pjaustytus česnakus ir pakepkite keletą minučių.
- Kai šiek tiek suminkštės, berkite kubeliais pjaustytus pomidorus, cukinijas, čili paprikas, supilkite cukrų, raudonąją papriką, druską ir viską troškinkite nuo užvirimo ~30-40 min. Laikas priklausys nuo to, kokio minkštumo norite, kad liktų cukinijos.
- Viską sudėkite į iškaitintus ir sausus stiklainius, užsukite dangteliais.
- Apverskite dangteliais žemyn, palikite per naktį atvėsti.
- Laikykite vėsioje vietoje arba šaldytuve.
Skanaus ;)
p.s. troškintas daržovės galite naudoti, kaip garnyrą arba dėti į įvairius troškinius, apkepus ir pan.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą