2019 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

MOLIŪGŲ TYRĖ

Iš moliūgo esu dariusi daržovių troškinį (receptas toks pats, tik vietoj cukinijų naudojau moliūgą. Jį rasite štai ČIA ) bei užšaldžiusi šaldiklyje supjaustytą gabalėliais. 
Šiais metais išbandžiau moliūgų tyrę, kuri, pasak maisto blogerių, yra labai universali. Paruošti - vienas juokas :) 



  • moliūgo;
  1. Moliūgą perpjauname pusiau ir išimame sėklas.
  2. Jei moliūgas labai didelis, tuomet puses perpjaukite į 2-3 dalis.
  3. Į didelę kepimo skardą dėkite moliūgą perpjauta dalimi į viršų ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje valandą arba tol, kol suminkštės.
  4. Moliūgo vidus turi būti minkštas ir lengvai kabintis šaukštu.
  5. Jei moliūgas bus labai sultingas, tuomet minkštimą sudėkite į kiaurasamtį, Jei ne tuomet atvėsusį galite dėti į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  6. Paruoštą tyrę šaldytuve galite laikyti apie savaitę arba porcijomis sušaldyti ir laikyti šaldiklyje.
  7. Naudojimas labai įvairus: į sriubas, troškinius, padažus, pyragus, virtinukus ir t.t.
Fantazijos ir skanių patiekalų :)
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...