2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

VIŠTIENOS KEBABAS

atradau superinį būdą , kaip pašildyti naminį kebabą - į puikiąją orkaitę..;) anksčiau kišdavau į mikrobangę, tačiau nepatogu, nes ilgo neįdėsi, taigi nuo šiol minėtas būdas bus visuomet taikomas mano virtuvėje..;)

 naudojau:

  • didelį lavašą;
  • 400 g vištienos file;
  • pusę žaliosios paprikos;
  • pusę agurko;
  • pusę nedidelio pekino kopūsto;
  • 1 pomidorą;
  • mėgstamų prieskonių vištienai;
česnakiniam padažui:
  • 3 skilteles smulkiai pjaustyto česnako;
  • 3 v.šaukštus majonezo;
  • 3 v.šaukštus grietinės;
  • citrinos sulčių, krapų;
pirmiausiai juostelėmis supjaustome vištieną ir ją pakepiname keptuvėje su mėgstamais prieskoniais..supjaustome visas daržoves vienodais gabalėliais..ant stalo tiesiame folijos lakštą ir ant jos dedame lavašą, kurį aptepame česnakiniu padažu..dedame pekino kopūstą, vištienos gabalėlius bei  likusias daržoves..viską atsargiai suvyniojame...ir galiausiai lavašą sukame į foliją..kepame orkaitėje apie 15 min.. ištraukę supjaustome ir skanaujame..
skonis nepakartojamas dėl česnakinio padažo ir žiauriai panašus į kebabinėse gaminamus..nesuklysiu sakydama, kad dauguma nusiperkame fast foodo, bet namuose gaminamas maistas visuomet bus pats geriausias..skanaus..;)



2011 m. lapkričio 29 d., antradienis

KRABŲ BLYNELIAI SU ČESNAKINIU PADAŽU

šaldiklyje, kaip sako, 100 metų gulėjo smulkiai pjaustytos krabų lazdelės.. šąlo jos ten ilgokai, kol vieną vakarą nusišypsojo laimė pasišildyti keptuvėje..;)) 

 naudojau:

  • 250g šaldytas ir smulkiai pjaustytas krabų lazdeles;
  • 2 kiaušinius;
  • 3 v.šaukštus džiūvėsėlių;
  • 3 v.šaukštus majonezo;
  • 1 v.šaukštas citrinos sulčių;
  • dž.čili pipirų, druskos, petražolių;
česnakiniam padažui:
  • 1 skiltelę smulkiai pjaustyto česnako;
  • 1 v.šaukštą majonezo;
  • 1 v.šaukštą grietinės;
  • citrinos sulčių, krapų;
gamybos procesas itin paprastas ir greitas..blyneliams skirtus ingridientus sumaišome..ir paliekame šiek tiek pastovėti..pasiruošiame česnakinį padažiuką..gerai įkaitintoje keptuvėje čirškiname blynelius, kol šie gražiai apskrunda iš abiejų pusių..;) patiekiame su padažiuku..
mums skrandžiai dėkojo, tikiuosi, kad tą patį darys ir jūsiškiai..;) skanaus..;)



2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

AKCIJA - “Kalėdų senelis slapukas”

Kalėdos - stebuklų metas..;) ir kas daugiau, jei ne mes patys galime daryti juos..;)jungiuosi prie Viktorijos nuostabios akcijos ir kviečiu prisijungti jus:

"Mintis paprasta – apsikeitimas Kalėdinėmis dovanėlėmis. Dalyvauti gali visi rašantys kulinarinius tinklaraščius. Norintys prisidėti prie akcijos turi:
  • iki gruodžio 2 d. parašyti man laišką adresu receptumedis@gmail.com;
  • jame nurodyti adresą, kuriuo norite gauti dovanėlę (nebūtinai Lietuvoje);
  • parašyti savo tinklaraštyje apie šią akciją (tam, kad apie ją sužinotų kuo daugiau norinčių dalyvauti);
  • paruošti atviruką ir smulkią kulinarinę dovanėlę (mėgstamiausią arbatą, kulinarinį žurnalą, sausainių formeles ir pan.)
Gruodžio 3d. aš atsitiktinai priskirsiu kiekvienam žmogų, kuriam turėsite atsiųsti dovanėlę ir pranešiu apie tai el. paštu. Jūs savo dovanėlę gražiai supakuosite ir išsiūsite nurodytu adresu (geriausiai iki gruodžio 10 d.), kad dovana spėtų pasiekti adresatą iki Kalėdų :)"

smagaus dalyvavimo ir malonaus laukimo..;)

TAGLIATELLE MAKARONAI SU KONSERVUOTAIS ŠPARAGAIS

švelniai aštrokas patiekaliukas, šildantis vėsiomis rudeniškomis dienomis..;) lengvai pagaminamas..;)

 naudojau:

  • 6 gab. tagliatelle makaronų;
  • 430g konservuotų šparagų su viršūnėlėmis;
  • 4 gabalėlius pjaustytos šoninės;
  • 1 nedidelę raudonąją aitriąją papriką;
  • 200g grietinėlės;
  • sviestą, j.pipirus, druską;
makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakelio..sausoje keptuvėje paskrudiname šoninės gabalėlius ir atidedame į lėkštę..
išlydome gabalėlį sviestą ir jame kepiname juostelėmis supjaustytą aitriąją papriką, sudedame konservuotus šparagus..trumpai pašildę, pilame grietinėlę..kai ji pradės kunkuliuoti ir sutirštės, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais..
lėkštėje dedame makaronus, ant viršaus pilame šparagus ir pabarstome supjaustytais apskrudintos šoninės gabalėliais..;)


2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

BULVĖS ŪKIŠKAI ;)

pirmą kartą šių bulvių teko paragauti savo "girioje" keptų žarijose..;) skonis nuostabus, o kada tiesa pasakius tai, kas kepta žarijose buvo neskanu..;) bet kadangi randamės namuose, tam puikiausiai pasitarnauja orkaitė..ačiū, Oksanai už recepto pasidalinimą..;) 

 naudojau:

  • bulves;
  • rūkytus naminius lašinius;
  • svogūną;
  • j.pipirus;
žalias bulves su odele labai gerai nuplauname..tuomet pjauname jas išilgai, ant abiejų pusių užberiame juodųjų pipirų, dedame po griežinėlį lašinių bei pusžiedžiais pjaustytus svogūnus..gerai susukame į foliją, sudedame į skardą ir į orkaitę..iškepusios bulves nuo lašinių nebūna "sausos" ir druskos nuo jų "per akis"..;) siūlau išbandyti tiek gamtoje, tiek namuose..skanaus..;)


2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

GRIETINĖJE KEPTI KIAUŠINIAI

sotus, sultingas ir greitai paruošiamas..tai idealus variantas vėlyviems pusryčiams bei greitai vakarienei.. rekomenduoju..;)

 naudojau (1 porcijai):

  • 4 kiaušinius;
  • 2 riekeles pjaustytos šoninės;
  • 30% 150g grietinės;
  • krapus, druską su žolelėmis;
imame kepimo indelį ir ant dugno dedame šoninę..pilame grietinę, užbarstome krapų ir mušame kiaušinius (žinoma, jų kiekį galite sumažinti arba padidinti..:)) ant viršaus pabarstome druskos su žolelėmis ir šauname į orkaitę apie 30min.. juk minėjau, kad greitai paruošiamas..;) skanaus..;)



2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

SPRANDINĖS KEPSNIAI SU TROŠKINTAIS PANKOLIAIS

pankolius išbandžiau pirmą kartą ir visai patiko jų skonis bei simpatiška daržovė..;) nors rašo, kad jie artimiausi krapų giminaičiai, bet savo skoniu ir kvapu labiau primena anyžius, tačiau jį patroškinus stipraus anyžių skonio tikrai nesijautė..;) šią daržovę užskaitau ir manau, kad meniu dar ne kartą ją panaudosiu..;)

 naudojau:

  • 1 pankolį;
  • 2 skilteles česnako;
  • 1 svogūną;
  • 2 pomidorus;
  • sprandinės kepsnius, sojos padažą, j,pipirus, džiūvėsėlius;
nuimame pankolio viršutinįę lapų sluoksnį, jei jis šiek tiek parudavęs..viršūnėles nupjauname ir pasiliekame šakeles, kurios primena krapus..;) pankolį padaliname į keturias dalis.. įkaitintame aliejuje pakepiname griežinėliais pjaustytą česnaką, sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną..kai šie suminkštėja, dedame pankolio puseles..galiausiai joms apskrudus, sudedame ketvirčiais pjaustytus pomidorus..ir kelias minutėles pakepiname..visą turinį patalpiname į puodą ir įpylę šlakelį vandens, troškiname kol pankolis suminkštėja, bet nesuverda..paskaniname druska bei juodaisiais pipirais..
ant sprandinės kepsnių pilame šiek tiek sojos padažo, beriame juodųjų pipirų, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame, kol gražiai apskrus..
viską dėliojame lėkštėje, o pankolio troškinį papuošiame šakelėmis..skanaus..;)



2011 m. lapkričio 15 d., antradienis

KIAUŠINIŲ "SUFLE"

nesugalvojau šiam patiekalui tinkamo pavadinimo..labiausiai lipo šis, jei jau labai nusikalbėjau - stipriai nešaukit..;)) gaminau dviejų skonių: moterišką (daržovių) ir vyrišką (mėsišką) variantą..;)
kadangi esu vis dar euforijoj, jog turiu silikoninę keksiukų formą, ta proga dariau pasitelkus savo fantaziją..;)

 naudojau:

  • 4 kiaušinius;
  • 4 v.šaukštus grietinės;
  • fermentinį sūrį;
  • druską, j.pipirus;
įdarui: daržovių - raudonąją papriką, šaldytus žirnelius, svogūną;
         mėsiškam - saliami dešrą, svogūną;

taigi pirmiausiai išplakame kiaušinius, sudedame grietinę, tarkuotą fermentinį sūrį, pagal skonį įberiame druską bei juoduosius pipirus..
įdaro ingriendus smulkiai supjaustome, beriame į silikoninės formelės dugną ir užpilame kiaušinio plakiniu..ir kepame orkaitėje, kol gražiai apskrunda..
spėju, kad maniškiai sukrito todėl, kad nedėjau miltų, kurie būtų suteikę tvirtumo..na, bet kokiu atveju, gavosi labiau skanūs ir sultingi..;)


2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

ĮDARYTOS BULVĖS

gal kiek ir pasikartosiu, bet tai nėra blogai, kai skaniai gaunasi..;) šiek tiek užtrunka, kol pasiruošiamos bulvės, tačiau rezultatas atperka triūsą..;)

 naudojau:

  • bulves;
  • įdarui: mėgstamos dešros, svogūną, kiaušinį, j.pipirus;
  • fermentinį sūrį;
  • alyvuogių aliejų;
pirmiausiai kruopščiai nuplauname bulves..aš "cielas" dar šiek tiek apviriau, nes tuomet jos greičiau iškepa.. bulves perpjauname išilgai, išskobiame vidų..sudedame į skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šiek tiek druska..
įdarui: pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kai jis suminkštėja, dedame smulkiai supjaustytą dešrą ir dar šiek tiek pakepame..viską atidedame į atskirą indą, kad pravėstų..įberiame juodųjų pipirų ir įmušame kiaušinį, gerai išmaišome..
nepamirštame prižiūrėti bulvių..;) praktiškai joms iškepus, traukiame skardą ir pripildome puseles įdaro, ant viršaus užberiame tarkuotą sūrį ir užkepame, kol išsilydys sūris..skanaus ;)



2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

KEKSIUKAI AUKŠTYN KOJOMIS ;)

negaliu patikėti, bet aš tai padariau..:))))  iškepiau keksiukus ir gavosi puikūs..žaviuosi blogerėmis, kurios nesustodamos gamina meno kūrinius..iki jų man dar toli..juo labiau, kad labiau mėgstu kulinariją..;)


nei draugas, nei kolegos nenupeikė, vadinasi ne be reikalo tiek vargau..;)

 naudojau:
keksiukams

  • 100g sviesto;
  • 200g cukraus;
  • 3 kiaušinius;
  • 180g varškės;
  • 300g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
papuošimui - glajui
  • 120g juodojo šokolado;
  • 8 v.šaukštus pieno;
  • 100g žemės riešutų;
kiaušinius išsukame su cukrumi..supilame išlydytą ir atvėsintą sviestą ir įmaišome varškę..galiausiai kepimo miltelius sumaišytus su miltais..tešla jau gatava..;) dedame į keksiukų formeles ir kepame orkaitėje apie 20min.. man gavosi 40 nedidelių keksiukų..;)
kol keksiukai vėsta, pasiruošiame glajų..puode užverdame vandenį, į jį statome indelį su susmulkintu šokoladu, kai jis pradeda tirpti, supilame pieną..pyliau pieno tiek, kad masė nebūtų itin tiršta..žemės riešutus supjaustome norimo dydžio gabalėliais (kadangi turėjau neišlukštentus, prieš  tai pakepinau  sausoje keptuvėje, pravėsusius sumečiau į maišelį ir "pakočiojau" rankomis..taip lengviau nusiima odelė ir belieka tik supjaustyti)..
ir galiausiai "dažome" keksiukus į šokoladą ir į riešutus..palaukiame kol šokoladas sustings.. gavosi  minkštutėliai ir svarbiausia ne per saldūs..;)
 

šį kartą smaližius gavo tik žemės riešutų :)

2011 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

MAKARONŲ UŽKEPĖLĖ

tokio tipo patiekalai gimsta grįžus iš darbo, kai nesu nusiteikusi ilgai stovėt prie puodų, kai norisi išsitiest ant sofos ir tiesiog ilsėtis..;) tuomet atsidarau šaldytuvą, "praskanuoju'" jo turinį ir išeina kas išeina..;)

 naudojau:

  • 200g spiralinių makaronų;
  • 3 riekeles rūkytos šoninės;
  • porus, pievagrybius, grietinėlę, fermentinį sūrį;
  • juoduosius pipirus;
pirmiausiai išverdame makaronus.. keptuvėje pačirškiname gabaliukais supjaustytą šoninę, kai ji apkepa, sudedame porus, pievagrybius.. dar šiek tiek pakepame ir pabaigoje pagardiname viską juodaisiais pipirais bei įpilame grietinėlę..
imame kepimo formą, ją išklojame kepimo popieriumi..dedame makaronų sluoksnį, šoninės įdarą ir vėl makaroniukus..;) ant viršaus užbarstome tarkuotą fermentinį sūrį ir pašauname į orkaitę, kol sūris išsilydys.. paprasta kaip du kart du..;) skanaus ;)



2011 m. lapkričio 1 d., antradienis

KIAUŠINIŲ KREPŠELIAI

tik dabar atradau silikoninių formelių gėrį: patogu, nereikia papildomų riebalų, neprilimpa ir lengvai išsiima..;) seniai sau sakiau, kad jas nusipirksiu ir džiaugiausi, kaip mažas vaikas..;) šis patiekalas labai tinkamas savaitgaliams, kai nereikia niekur skubėti ir gali žavėtis ryškia geltona trynio spalva, žinoma ir skoniu..;))

 naudojau:

  • 6 formines duonos riekeles (keturkampės);
  • majonezą, svogūną, dešrą;
  • 6 kiaušinius;
  • juoduosius pipirus, druską;
imame duonos riekeles ir nupjaustome jų plutelę..pakočiojame iš abiejų pusių, šiek tiek įpjauname kiekviename kampe.. riekeles patepame majonezu ir dedame į formeles.. įberiame smulkiai pjaustyto svogūno ir mėgstamos dešros..užleidžiame kiaušinį.. teko "pakilnoti" riekeles, kad baltymas subėgtų į formelės vidų..viskas..šauname į orkaitę ir kepame, tol kol iškeps kiaušinis..;) iškeptus pagardiname šv.maltais pipirais ir druska..galite patiekti su daržovėmis ar pomidorų padažu.. skanaus..;)



Idėja iš čia, adaptuota pagal mane.