2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis

ORKAITĖJE KEPTI KIAULIENOS KUKULIAI SU MORKOMIS, BUROKĖLIAIS IR SVOGŪNAIS

Šiam patiekalui nereikia skirti daug pastangų. Paruošite lengvai ir greitai, šiek tiek luktersite, kol iškeps ir galėsite kviesti šeimyną prie stalo ;)

mėsos kukuliams:
  • 500g kiaulienos kumpio faršo;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 mažo svogūno;
  • saujelės džiūvėsėlių;
  • 1 a.š. dž. čiobrelių;
  • 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
daržovės:
  • 2 svogūnų;
  • 2 burokėlių;
  • 2 morkų;
  • kelių šakelių šv.čiobrelio;
  • 1 skiltelės česnako;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
  • 2 v.š. majonezo;
  • 2 v.š. natūralaus jogurto;
  • 1 v.š. pieno;
  • 1 a.š Dižono garstyčių;
  • žiupsnelio smulkiai pjaustytų šv.krapų;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  1. Daržovėms: nulupkite svogūnus, nuskuskite morkas ir burokus. Į kepimo skardą sudėkite ketvirčiais pjaustytus svogūnus, morkas ir burokus - panašaus dydžio gabalėliais ir mažesniais nei svogūnai. Dėkite šviežius čiobrelio lapelius, smulkiai pjaustytą česnaką, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir viską išmaišykite. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30min.
  2. Mėsos kukuliams: į faršą įmuškite kiaušinį, smulkiai supjaustytą svogūną, česnako skiltelę, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelius, papriką, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkykite ir suformuokite kukuliukus.
  3. Iš orkaitės išimkite kepimo skardą su daržovėmis, ant viršaus išdėliokite mėsos kukulius ir pašaukite vėl kepti 20-30min., kol kukuliai iškeps.
  4. Padažui: dubenelyje sumaišykite visus išvardintus ingridientus (padažas turi būti skystas).
  5. Iškeptas daržoves ir kukulius patiekite su paruoštu padažu.
  6. Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą