Šiam patiekalui nereikia skirti daug pastangų. Paruošite lengvai ir greitai, šiek tiek luktersite, kol iškeps ir galėsite kviesti šeimyną prie stalo ;)
mėsos kukuliams:
- 500g kiaulienos kumpio faršo;
- 1 kiaušinio;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 mažo svogūno;
- saujelės džiūvėsėlių;
- 1 a.š. dž. čiobrelių;
- 1 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
- druskos, juodųjų pipirų;
daržovės:
- 2 svogūnų;
- 2 burokėlių;
- 2 morkų;
- kelių šakelių šv.čiobrelio;
- 1 skiltelės česnako;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
- 2 v.š. majonezo;
- 2 v.š. natūralaus jogurto;
- 1 v.š. pieno;
- 1 a.š Dižono garstyčių;
- žiupsnelio smulkiai pjaustytų šv.krapų;
- druskos, juodųjų pipirų;
- Daržovėms: nulupkite svogūnus, nuskuskite morkas ir burokus. Į kepimo skardą sudėkite ketvirčiais pjaustytus svogūnus, morkas ir burokus - panašaus dydžio gabalėliais ir mažesniais nei svogūnai. Dėkite šviežius čiobrelio lapelius, smulkiai pjaustytą česnaką, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir viską išmaišykite. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30min.
- Mėsos kukuliams: į faršą įmuškite kiaušinį, smulkiai supjaustytą svogūną, česnako skiltelę, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelius, papriką, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkykite ir suformuokite kukuliukus.
- Iš orkaitės išimkite kepimo skardą su daržovėmis, ant viršaus išdėliokite mėsos kukulius ir pašaukite vėl kepti 20-30min., kol kukuliai iškeps.
- Padažui: dubenelyje sumaišykite visus išvardintus ingridientus (padažas turi būti skystas).
- Iškeptas daržoves ir kukulius patiekite su paruoštu padažu.
- Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą