Skanu, tikrai skanu ;) Jokių ilgų marinavimų, viską paruošite viename inde - kas gali būti geriau ;)
- 2 vištienos ketvirčių;
- druskos, juodųjų pipirų;
- miltų (vištienos apvoliojimui);
- 3 skiltelių česnakų;
- 250g rudųjų pievagrybių;
- 250ml vištienos sultinio;
- 0,5 a.š. dž.čiobrelio;
- 0,5 a.š. dž.raudonėlio;
- 0,5 a.š. dž.baziliko;
- 60ml grietinėlės;
- 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
- Vištienos ketvirčius perpjaukite per pusę. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių ir apkepkite įkaitintame svieste ar aliejuje pirmiausiai dėdami odele į apačią, kad gražiai apskrustų po 1-2 min. iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną perdėkite į lėkštę.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, kai tik jis paskleis aromatą, suberkite į keturias dalis pjaustytus ruduosius pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skysčio perteklius.
- Tuomet pilkite vištienos sultinį, suberkite prieskonius, patroškinkite, kol dalis skysčio nugaruos. Į keptuvę sugrąžinkite vištieną ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min. arba kol iškeps vištiena (perdėkite į kepimo indą, jei keptuvė nepritaikyta orkaitei).
- Išimkite vištieną, į keptuvę dėkite garstyčias, supilkite grietinę ir dar šiek tiek pakaitinkite.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
"shirshiulizdas.blogspot.com"
gerai, kad nepamelavau :)
AtsakytiPanaikintiŠitokia višta pas mus dažnas svečias :)
tikrai gerai ;)))) ačiū, kad pasidalinai :)
PanaikintiLabai skanus padaziukas gaunasi ir sultinga mesyte.super ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Lora :) pritariu tau, labai skanus patiekalas :)
Panaikinti