Susigriebiau, kad senai žuvis karaliavo mano virtuvėje ;) Idealu, jei nusipirksite šviežios file, bet puikiai tiks ir šaldyta, kurią būtinai palikite natūraliai atšilti bei gerai nusausinkite.
- 1 kg baltos žuvies file (pvz. pangasijos, menkės ir pan., naudojau šamo file);
- 2 kiaušinių;
- 4 forminio batono riekelių;
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
- druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
- 4 v.š. majonezo;
- 1 a.š. Dižono garstyčių;
- citrinos sulčių;
- saujelės pjaustytų šv.petražolių;
- Batono riekeles sudėkite į blenderį ir sumalkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus ir palikite atvėsti. Tuomet sumaišykite su aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais.
- Žuvies file supjaustykite vienodais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį voliokite į kiaušinio plakinį, džiūvėsėlius ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. (kepimo laikas priklausys nuo žuvies gabalėlių dydžių).
- Padažui skirtus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir patiekite prie žuvies.
Skanaus ;)
"www.marthastewart.com"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą